Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-tökmagos kovászos kenyér

Paradicsomos-tökmagos kovászos kenyér
Paradicsomos-tökmagos kovászos kenyér
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen elfogyott a kenyerünk, és mint 12 éve mindig, most is sütöttem egy újabbat. A kovászos kenyérhez nehéz használati utasítást adni, mert nagyon sok mindentől függ, hogy mennyi idő alatt fog elkészülni. Befolyásolja a kovász erőssége, a felhasznált liszt minősége, a páratartalom, a hőmérséklet, stb. Csak hozzávetőlege adatokat adhatunk, de a készítés közben mindenki maga fogja megtapasztalni, hogyan a legegyszerűbb neki a kenyérsütés.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat a paradicsom és a tökmag kivételével kenyérsütőgép üstjébe mérjük, és dagasztóprogramra kapcsolunk.
  2. A dagasztás vége előtt 1-2 perccel adjuk hozzá a frissen pirított tökmagot és a nagyobb darabokra vágott aszalt paradicsomot. Megvárjuk, míg duplájára nő (3 óra).
  3. Egy sütőformát kiolajozunk (itt 20 cm átmérőjű), és a megkelt tésztát olajos kézzel belehajtogatjuk, a tetejét is megkenjük olajjal. Folpackkal letakarva újra kelesztjük, míg megint duplájára nő.
  4. Hideg sütőbe tesszük, melynek aljába egy tálka vizet is teszünk párologtatni.
  5. A sütőt 170 fokra állítjuk hőlégkeverésen. 50-60 perc alatt megsütjük a kenyeret.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 973
elküldve: 2
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 8 főre
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

egyéb elnevezések

aszalt paradicsomos-tökmagos kovászos kenyér, kovászos kenyér, szárított paradicsomos kenyér, tökmagos kovásszal készült kenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

343
kovász 20 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
tönkölybúza liszt 45 dkg
2 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
kefir 1 dl
víz 2 dl
szárított paradicsom 6 db
tökmag 4 ek