r
Nosalty Logó

Paradicsomos-tökmagos kovászos kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Paradicsomos-tökmagos kovászos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
vadkovászos
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 343 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2742 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1125.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3098 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 343 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.6 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9000.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    994 mg
  • Foszfor
    2638 mg
  • Nátrium
    4816 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    518.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    368 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    1714 micro
Összesen 2742 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2115 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávalókat a paradicsom és a tökmag kivételével kenyérsütőgép üstjébe mérjük, és dagasztóprogramra kapcsolunk.
  2. A dagasztás vége előtt 1-2 perccel adjuk hozzá a frissen pirított tökmagot és a nagyobb darabokra vágott aszalt paradicsomot. Megvárjuk, míg duplájára nő (3 óra).
  3. Egy sütőformát kiolajozunk (itt 20 cm átmérőjű), és a megkelt tésztát olajos kézzel belehajtogatjuk, a tetejét is megkenjük olajjal. Folpackkal letakarva újra kelesztjük, míg megint duplájára nő.
  4. Hideg sütőbe tesszük, melynek aljába egy tálka vizet is teszünk párologtatni.
  5. A sütőt 170 fokra állítjuk hőlégkeverésen. 50-60 perc alatt megsütjük a kenyeret.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1393
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos-tökmagos kovászos kenyér
Évi néni 1830 recept

Egyszerűen elfogyott a kenyerünk, és mint 12 éve mindig, most is sütöttem egy újabbat. A kovászos kenyérhez nehéz használati utasítást adni, mert nagyon sok mindentől függ, hogy mennyi idő alatt fog elkészülni. Befolyásolja a kovász erőssége, a felhasznált liszt minősége, a páratartalom, a hőmérséklet, stb. Csak hozzávetőlege adatokat adhatunk, de a készítés közben mindenki maga fogja megtapasztalni, hogyan a legegyszerűbb neki a kenyérsütés.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!