r
Nosalty Logó

Paradicsomos-mozzarellás csirkemell hagymás bulgurral

Sajtosroló
Paradicsomos-mozzarellás csirkemell hagymás bulgurral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Csirkemell

Bulgur

724
Kalória
40.6g
Fehérje
81.3g
Szénhidrát
27.3g
Zsír
131.9g
Víz
64.8g
Koleszterin
13.5g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkemell

Bulgur

Összesen 724 kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkemell

Bulgur

Összesen 2891 kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkemell

Bulgur

Összesen 159 kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2419.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    1447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    131.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 724 kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    162.4 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9676.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    775 mg
  • Foszfor
    2184 mg
  • Nátrium
    5788 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    325.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    527.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    987 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 2891 kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    281 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

Csirkemell

  1. A húst szeletszerűségekre vágjuk. Mehet rá só, bors, kakukkfű, rozmaring, kevés olívaolaj, összeforgatjuk. Talán fokhagymaport is tettem rá. Elrontani biztos nem fogja. Hagyjuk 30 percet pihenni.
  2. A paradicsomot felkarikázzuk, a mozzarellával és a parenyicával együtt.
  3. Kikenünk egy jénait olívaolajjal, belefektetjük jó szorosan a mellhúst, rá a paradicsom, arra a sajtok. Lefedjük, ha megpuhult, kifedjük, és pirítjuk még kb. 10 percig.

Bulgur

  1. A hagymákat pucoljuk meg, kockázzuk fel apróra. Az alaplevet felforraljuk (ha nincs, akkor delikátos vagy leveskockás víz, hogy jó intenzív legyen az íze.) Szükség esetén sózzuk.
  2. Olívaolajat hevítünk, megfuttatjuk rajta a hagymákat (a fokhagymát később szoktam belerakni az égés elkerülése miatt).
  3. Mehet bele a bulgur, összeforgatjuk a hagymákkal. Ráöntjük a másfélszeres alaplevet, 10 percig együtt főzzük kis lángon. Levesszük a tűzről, fedő alatt puhulhat tovább, kb. 20 perc, és kész.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Kimaradt a csirkemell, így valami kezdenem kellett vele. Alaprecept, csak a sajtoktól különlegesebb egy kicsit. :) Persze lehetne egy kis baconnel, akár zöldségekkel tovább variálni, de így is finom, gyorsan megvan. Bár a bolti csirkemell (nem kedvelem, de nem volt házi a fagyóban) rettenetesen sok vizet eresztett....azt lekanalaztam, mikor megfőtt, és a pirulás közben elpárolgott a maradék. Bulgurt ettem már, de soha nem csináltam. Meglepően jól sikerült. :D Párocskám szerint inkább ezt csináljak, mint rizst, mert az valahogy soha nem akar jóra sikerülni...Megvan a helyettesítés.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...