r
Nosalty Logó

Paradicsomos-mozzarellás csirkemell hagymás bulgurral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sajtosroló
Paradicsomos-mozzarellás csirkemell hagymás bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkemell

Bulgur

Összesen 724 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkemell

Bulgur

Összesen 2891 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkemell

Bulgur

Összesen 159 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2419.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    1447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 724 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    162.4 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9676.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    775 mg
  • Foszfor
    2184 mg
  • Nátrium
    5788 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    987 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 2891 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    281 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

Csirkemell

Bulgur

Elkészítés

Csirkemell

  1. A húst szeletszerűségekre vágjuk. Mehet rá só, bors, kakukkfű, rozmaring, kevés olívaolaj, összeforgatjuk. Talán fokhagymaport is tettem rá. Elrontani biztos nem fogja. Hagyjuk 30 percet pihenni.
  2. A paradicsomot felkarikázzuk, a mozzarellával és a parenyicával együtt.
  3. Kikenünk egy jénait olívaolajjal, belefektetjük jó szorosan a mellhúst, rá a paradicsom, arra a sajtok. Lefedjük, ha megpuhult, kifedjük, és pirítjuk még kb. 10 percig.

Bulgur

  1. A hagymákat pucoljuk meg, kockázzuk fel apróra. Az alaplevet felforraljuk (ha nincs, akkor delikátos vagy leveskockás víz, hogy jó intenzív legyen az íze.) Szükség esetén sózzuk.
  2. Olívaolajat hevítünk, megfuttatjuk rajta a hagymákat (a fokhagymát később szoktam belerakni az égés elkerülése miatt).
  3. Mehet bele a bulgur, összeforgatjuk a hagymákkal. Ráöntjük a másfélszeres alaplevet, 10 percig együtt főzzük kis lángon. Levesszük a tűzről, fedő alatt puhulhat tovább, kb. 20 perc, és kész.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7676
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos-mozzarellás csirkemell hagymás bulgurral
Sajtosroló 30 recept

Kimaradt a csirkemell, így valami kezdenem kellett vele. Alaprecept, csak a sajtoktól különlegesebb egy kicsit. :) Persze lehetne egy kis baconnel, akár zöldségekkel tovább variálni, de így is finom, gyorsan megvan. Bár a bolti csirkemell (nem kedvelem, de nem volt házi a fagyóban) rettenetesen sok vizet eresztett....azt lekanalaztam, mikor megfőtt, és a pirulás közben elpárolgott a maradék. Bulgurt ettem már, de soha nem csináltam. Meglepően jól sikerült. :D Párocskám szerint inkább ezt csináljak, mint rizst, mert az valahogy soha nem akar jóra sikerülni...Megvan a helyettesítés.

Hozzávalók

Csirkemell

Bulgur

Címlapról ajánljuk

További cikkek