Nosalty Logó

Paradicsomos káposzta-bográcsban is

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Geleva
Paradicsomos káposzta-bográcsban is
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 505 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3032 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 68 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1097.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    886 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23970 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 505 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    194.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6585.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    1009 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    3887 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.9 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    2316.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    826 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1522 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    925 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    779 micro
  • β-karotin
    5313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 3032 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3281 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát és a hagymát vékonyan felszeleteljük vagy gyaluljuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk.
  2. Egy kevés olajon kisütjük a szalonnát, rátesszük a hagymát és világosbarnára sütjük. Rányomjuk a fokhagymát 1-2 percig összesütjük, megszórjuk paprikával, kevés alaplét vagy vizet teszünk rá.
  3. Hozzáadjuk a káposztát, fűszerezzük és kicsit hagyjuk rokkanni. Majd rátesszük a paradicsompürét és felengedjük az alaplével, hogy ellepje. Vagy paradicsomlével és kevés vízzel töltjük fel, akkor használjunk leveskockát is. Főzzük lassú tűzön kb.1 órát, míg a káposzta megpuhul.
  4. Cukrozzuk meg, fűszerezzünk utána, ha kell.
  5. A maradék olajból és a lisztből világos rántást készítünk: olajban megpirítjuk a lisztet. Nem kell felengedni vízzel, csak a jól forrásban lévő káposztához adni, jól elkeverni. Így nem lesz csomós soha a rántásunk. Jól átforraljuk, ha hígabbra szeretnénk, tegyünk hozzá vizet vagy alaplét.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 35200
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 10.

Ajánló

Friss, ropogós kenyér.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Felvillanyozódtam ettől a főzelékfélétől, mert bográcsban is könnyen elkészíthető, ettől még különlegesebb ízt kap. Nálunk kevés főzelék van, amit mindenki egyformán szeret, szerencsére ez közéjük tartozik és bátran merek nagyobb adagot készíteni belőle. Sült oldalassal az igazi, de persze mindenki a saját szokásainak megfelelően tálalhatja.

Hozzászólások

Bató Edit

Kedves Évám! A paradicsomos káposzta az egyik kedvencünk. Soha nem próbáltam még közvetlenül az ételbe keverni a rántást (mindig felöntöm vízzel v. tejjel-tejföllel), de ki fogom próbálni. Ez a kis tányérka most jöhetne, oldalassal együtt :)) Puszi, Edit

Geleva

Szia Editkém! Küldenék, de sajnos elfogyott.:))) Próbáld ki nyugodtan ezt a fajta rántási módot is. Az a lényeg, hogy nagyon forrjon az étel amibe beleteszed, mire összeforr, bes?r?södik és lassan még össze lehet f?zni, mint egyébként. - Olajon megpirítjuk a lisztet (tetsz?leges szín?re), már lemenjen a habzás. Ha az ételbe kell pirospaprika, lehúzzuk a t?zr?l, hozzáadjuk, jól elkeverjük és az ételhez adjuk. Nem lesz csomós. Több kezd? háziasszony is kérdezte, hogy miért nem tud csomómentesen berántani semmiit. Javasoltam ezt a formát, azóta hálásak érte. Azt mondják ezt nem lehet elrontani.:) Bármit belelehet tenni utána (tejföl, tej, joghurt stb.) Puszi, Éva

Törölt felhasználó

Kedves Geleva Köszönjük a receptet! Én nem tettem bele rántást és ugyan kétszer annyi szalonna is került bele, de így is nagyon-nagyon-nagyon finom volt! :) Kicsi baba mellett nem sok id?m van ötletelgetni; életment? volt! Hála érte! Üdv, Ingrid

Ollocska

Azert nem tudnak csomomentesen rantani, mert forron keverik a rantast az etelbe. Mindig igy rantok, ahogy Geleva irja, de azt hozza kell tenni, hogy a tuzrol frissen lehuzott rantas (fakanallal) mindig ossze fog ugrani. A hideg rantast szepen bele lehet csorgatni vekonyan es folyamatos keveres mellett neki adni a fozeleknek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.