r
Nosalty Logó

Gombás ravioli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Gombás ravioli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Vajas keverék

Összesen 718 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Vajas keverék

Összesen 1434 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Vajas keverék

Összesen 178 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1703.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    962 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 718 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3406.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    1925 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    502 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 1434 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Vajas keverék

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk annyi liszttel, amennyit felvesz a tojás, majd letakarva 30 percig pihentetjük.
  2. A pihentetett tésztát tésztanyújtógéppel - vagy sodrófával kb. 2 mm - es vastagságúra kinyújtjuk, majd egy derelyevágóval 7 * 7 cm - es négyzetekre szabjuk.
  3. A tészta közepére 1 - 1 tk tölteléket helyezünk, a széleit lekenjük tojásfehérjével és ráhelyezünk egy másik tésztalapot, összenyomva a széleket. A raviolikat forrásban levő, sós vízben kb. 4 perc alatt kifőzzük.

Töltelék

  1. A töltelékhez az aszalt vargányát késes aprítóval finom - porszerű állagúra aprítjuk. A finomra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott csiperkét és jól átpirítjuk, ezután hozzákeverjük a porrá őrölt vargányát és addig sütjük, amíg a gomba megpuhul.
  2. Ha a gomba kihűlt, hozzákeverjük a ricottát, a parmezánt, ízesítjük és az egészet egy botmixerrel átdolgozzuk.

Vajas keverék

  1. Egy kisebb lábasban a vajat az olajjal felforrósítjuk, majd átpirítjuk benne a zöldfűszereket. A kifőtt raviolikat meglocsoljuk a fűszeres-vajas keverékkel és azonnal fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 125
  • Össznézettség: 1019
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gombás ravioli
Judit69 143 recept

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Vajas keverék

Címlapról ajánljuk

9 étel, melyet a nyárkedvenc lecsó ihletett

A lecsó a kedvenc nyári ételeink dobogósa – bár most tényleg eszméletlen drágának számít sajnos, néhány paradicsom és paprika, no meg némi hagyma felhasználásával és egy szuper recepttel simán feldobhatunk vele egytálételeket, húsokat, pitéket, rizses fogásokat is!

Nosalty

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.