Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-spenótos csirkeragu

Tejszínes-spenótos csirkeragu
Tejszínes-spenótos csirkeragu
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokat főzök tejszínes csirkeragukat, és a spenótot is imádom. Gondoltam, megpróbálok valamit együtt.

hozzávalók / 6 adag

A páchoz

A raguhoz

A körethez

ajánlat

A spenótot ne csak főzeléknek és gnocchinak használjuk. Rengeteg ételnek lehet értékes hozzávalója!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott burgonyát 250 fokon előmelegített sütőbe tesszük, kis margarint teszünk a tetejére, majd borsozzuk. Pirultra sütjük.
  2. Bepácoljuk a húst a hozzávalókkal. Hűtőbe tesszük pár órára.
  3. 25 g vajat megolvasztunk, és megdinszteljük rajta a vöröshagymát.
  4. Hozzáadjuk a húst, és pirítani kezdjük. Ha a széle megsült, akkor hozzáadjuk a fűszereket és a spenótleveleket.
  5. Ezután főzzük, míg a spenót és a hús leve is elfő nagyjából.
  6. Hozzáöntjük a tejszínt, 15 percig forraljuk közepes lángon, majd beletesszük a 25 g vajat és a reszelt sajtot. Miután elolvadt, kész is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 150
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Káli Gábor

Mióta szakács: 2011.08.15.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pácolt spenótos csirke burgonyával, tejszínes-szerecsendiós csirkeragu spenóttal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

329
csirkemell filé 0.5 dkg
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
rozmaring 2 tk
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
vaj 50 g
fokhagyma 3 gerezd
mustármag 1 kk
cayenne bors 1 tk
spenót 40 dkg
szerecsendió 1 kávéskanál
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
trappista sajt 10 dkg
burgonya 1 kg
margarin 2 ek
bors 0 ízlés szerint