r
Nosalty Logó

Tejszínes-spenótos csirkeragu

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes-spenótos csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A páchoz

A raguhoz

A körethez

Összesen 330 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A páchoz

A raguhoz

A körethez

Összesen 1976 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A páchoz

A raguhoz

A körethez

Összesen 103 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2748 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5868 micro
Összesen 330 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    126.5 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3989.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    1314 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    1205 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1164.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2369 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1434 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    717 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    993 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16486 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35210 micro
Összesen 1976 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    865 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1848 micro
Összesen 103 Kcal

Hozzávalók

A páchoz

A raguhoz

A körethez

Elkészítés

A páchoz

  1. A felkockázott burgonyát 250 fokon előmelegített sütőbe tesszük, kis margarint teszünk a tetejére, majd borsozzuk. Pirultra sütjük.
  2. Bepácoljuk a húst a hozzávalókkal. Hűtőbe tesszük pár órára.
  3. 25 g vajat megolvasztunk, és megdinszteljük rajta a vöröshagymát.
  4. Hozzáadjuk a húst, és pirítani kezdjük. Ha a széle megsült, akkor hozzáadjuk a fűszereket és a spenótleveleket.
  5. Ezután főzzük, míg a spenót és a hús leve is elfő nagyjából.
  6. Hozzáöntjük a tejszínt, 15 percig forraljuk közepes lángon, majd beletesszük a 25 g vajat és a reszelt sajtot. Miután elolvadt, kész is.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5469
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 25.

Ajánló

A spenótot ne csak főzeléknek és gnocchinak használjuk. Rengeteg ételnek lehet értékes hozzávalója!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sokat főzök tejszínes csirkeragukat, és a spenótot is imádom. Gondoltam, megpróbálok valamit együtt.

Hozzászólások

Hozzávalók

A páchoz

A raguhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek