Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás és paradicsomos spagetti

Paprikás és paradicsomos spagetti
Paprikás és paradicsomos spagetti
33 perc / előkészület: 20 perc főzés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Senki nem tudja egészen pontosan, mikorra datálható  a tésztafélék eredete, de úgy tartják, valahol Európa és Ázsia közt fogyasztották először mintegy hétezer évvel ezelőtt. Ekkoriban az ott letelepedő népek búzát termesztettek, lisztet őröltek, vízzel vegyítették, és megalkották az első tésztaféléket. Már az etruszkok is készítettek nagy, kinyújtott tésztalapokat, amiket kisebb csíkokra vágtak és „lagnon”-nak hívtak.

A ma ismert szárított tésztafélék nem Marco Polo által kerültek Kínából Olaszországba, ahogy azt sokan hiszik: először az arabok készítették, akik a friss tésztát napon szárították, hogy szállítása könnyebbé váljon, később pedig tőlük került Szicíliába és Európa többi részére.

Az első tésztagyár Palermoban épült a 17. században, a város így hamar a száraztésztagyártás fellegvárává vált.

www.barilla.hu

 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kockázzuk fel a szalonnát.
  2. Mossuk meg a paprikát, távolítsuk el a magházat és a fehér részeket, vágjuk kisebb darabokra, és főzzük lobogó vízben 2 percig. Minden paradicsom aljára vágjunk x-et egy késsel, merítsük őket kb. fél percre forró vízbe, majd gyorsan hidegbe, így könnyen lehámozhatóak lesznek. Vágjuk négyfelé, távolítsuk el a magokat.  Pürésítsük a paprikát és a paradicsomot egy mixerrel vagy robotgéppel.
  3. Forrósítsunk serpenyőt közepes lángon, öntsünk rá kevés olívaolajat, dobjuk rá a meghámozott fokhagymát és a szalonnát. Amint aranybarna, tegyük hozzá a pürét is, és főzzük 10 percig. Végül dobjuk rá a bazsalikomleveleket is. 
  4. Közben főzzük ki a tésztát a dobozon található útmutató szerint, szűrjük le és kanalazzuk rá a szószt. Hintsük meg a reszelt pecorino sajttal és tálaljuk azonnal.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 304
elküldve: 2
receptkönyvben: 185
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

708
spagetti tészta 45 dkg
paradicsom 25 dkg
piros kaliforniai paprika 2 db
fokhagyma 2 gerezd
bacon 15 dkg
bazsalikom 8 levél
pecorino sajt 6 dkg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint