Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns réparagu pennével

Pikáns réparagu pennével
Pikáns réparagu pennével
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megkívántam a répát, és nálunk egy jó spagetti mindig jöhet. Rengeteg ételt készíthetünk még répából, és úgy gondolom, így a gyerekek és a válogatós felnőttek is szívesebben fogyasztják. Mellesleg pedig a sült vagy főtt répából jóval több béta-karotint hasznosítunk!

Főzés közben pedig vidáman ropogtathatjuk a répát. Nem utolsó szempont ez sem. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat meghámozzuk, lereszeljük (nagy lyukú reszelőn).
  2. A fokhagymákat mozsárban összetörjük, és forró olívaolajon egy pillanatig pirítjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát. Összesütjük, enyhén megsózzuk, és hagyjuk, hogy a répa levet engedjen. Néha megkavarjuk, és körülbelül 3-4 percig sütjük. Majd hozzáadjuk a barna cukrot, és kevergetés mellett tovább pirítjuk a répát.
  3. Amikor a répa leve egy kissé elpárolgott, elsült, hozzáadhatjuk a konzerv paradicsomot. Fakanállal összezúzzuk a paradicsomokat, és összefőzzük a ragut.
  4. Borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel ízesítjük. Addig főzzük, amíg az ízlésünknek megfelelően sűrű lesz a ragu.
  5. Mindeközben a pennét sós vízben kifőzzük.
  6. Tálaláskor adhatunk még hozzá feldarabolt nyers répát, aszalt paradicsomot, és reszelhetünk rá sajtot is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 556
elküldve: 0
receptkönyvben: 207
elkészítve: 15/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

répás penne, réparagu, bolognai répa, extra répás penne

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

EzüstVándor
Ezüstvándor / EzüstVándor Sat, 2015-11-28 18:08

én a dupla adaghoz adtam 500 g paradicsom sűrítményt, mert a 800 g az túl sok lett volna. De mivel finom ezért jár a pacsi.

goldea
goldea Thu, 2015-08-20 21:54

remek recept, gyorsan elkészül, és nagyon finom; köszönet érte, felvettem az alap recepttáramba :)

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Tue, 2012-11-27 14:29

Köszönöm :))) Nagyon örülök a dicséretnek. Megszállottja vagyok a paradicsomos ételeknek, így nálam mindegy, hogy mi kerül a szószba, de legjobb, ha az alapanyag zöldség. :)) További jó főzőcskét!
Zsuzsa

Mazsikamazsika
Mazsikamazsika Tue, 2012-11-27 12:23

Tegnap vacsira megfőztem, farfalle tésztával, mert az volt itthon, tökéletes ízharmónia, egészséges, könnyű étel, gratula a szakácsnak! El is küldöm 1-2 olasz ismerősömnek :)

688
sárgarépa 3 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
konzerv paradicsom 400 g
paprikakrém 1 ek
barna cukor 1 ek
bazsalikom 2 tk
kakukkfű 2 tk
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
penne 250 g
olívaolaj 2 ek