Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetás-rukkolás spagetti

Fetás-rukkolás spagetti
Fetás-rukkolás spagetti
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Soha nem voltam egy nagy tésztás, de egyik nap megszállt az ihlet, és a hűtő tartalmából összedobtam egy nagyon egyszerű spagettit. Az első falatnál elvesztem, a szerelem pedig azóta sem múlt el. A forró paradicsomszósszal lággyá olvad a feta, és mindez kiegészül a rukkola ropogósságával, megunhatatlan ízkombináció. Imádom benne, hogy nagyon hamar megvan, és nincs vele sok macera, pár kevergetés, és fő magától. Aki megkóstolja, rögtön a rabja lesz, az én pluszkilóimról legalábbis biztosan ez a tészta tehet. :) Fontos, hogy a más néven "passata" nevű passzírozott paradicsomból készítsük, semmiképp ne a sűrített változatból. Ebből van jobb is, rosszabb is, az a tapasztalatom, hogy az üvegessel nem lőhetünk mellé, az biztosan elég sűrű és nem "vizes". 

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Aki csípősen szereti, megbolondíthatja egy kis őrölt chilivel. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyünk fel vizet főni egy közepes méretű fazékban, legalább 2 liter vizet és egy teáskanál sót számoljunk rá! Ne tegyünk olajat a vízbe, így ugyanis nem tud majd kellően megtapadni a szósz a tésztán.
  2. Öntsük a passzírozott paradicsomot egy kis lábasba, és sózzuk addig, amíg nem lesz a szósz kellemesen sós (kb. egy nagyobb csipet). Őröljünk bele színes borsot, és forraljuk fel folyamatos kevergetés mellett.
  3. Ha felforrt a szósz, vegyük kicsire a lángot, és tegyünk rá fedőt, ügyelve arra, hogy a keletkező gőz egy kis résen kiáramolhasson. Hagyjuk, hogy magától kifője a levét.
  4. Közben ha felforrt a víz, tegyük fel a spagettit főzni. A tésztát ne törjük ketté, hanem egyszerűen lógassuk bele a forró vízbe, majd ha megpuhult, csúsztassuk az egészet a vízbe. Kb. 7-8 perc alatt főzzük al dente-re. Ha ez kész, a szósz alatt is elzárhatjuk a gázt.
  5. Forgassuk össze a leszűrt, alaposan lecsöpögtetett tésztát a szósszal és a friss rukkolával, majd morzsoljuk a tetejére a feta sajtot. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 026
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

blanchetyler

Mióta szakács: 2012.11.07.
12 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fetás spagetti, rukkolás spagetti, fetás-rukkolás tészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

soriandi
soriandi Sat, 2018-12-29 16:35

Gyorsan kész, finom, és ami fontos, az én válogatós kisfiamnak is nagyon ízlett. Evés közben mondta, hogy máskor is együnk ilyet.

blanchetyler
blanchetyler / blanchetyler Sat, 2018-12-29 16:43

Ó, hát ennél nagyobb elismerés nem is kell! :) Én is válogatós kisgyerek voltam, úgyhogy ennek különösen örülök.

652
passzírozott paradicsom 3 dl
rukkola 10 g
feta sajt 50 g
spagetti tészta 120 g
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint