r
Nosalty Logó

Paprikás krumpli káposztasalátával

Mi van itthon
Paprikás krumpli káposztasalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A paprikás krumplihoz

A káposztasalátához

668
Kalória
21.3g
Fehérje
84.6g
Szénhidrát
28.7g
Zsír
560.8g
Víz
-
Koleszterin
14.2g
Élelmi rost
12.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A paprikás krumplihoz

A káposztasalátához

Összesen 668 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A paprikás krumplihoz

A káposztasalátához

Összesen 2002 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A paprikás krumplihoz

A káposztasalátához

Összesen 79 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2503.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    1979 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    560.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 668 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7511 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    5938 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    253.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    1682.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    316 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1587 micro
Összesen 2002 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

A paprikás krumplihoz

  1. Kevés olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a kolbászkarikákat.
  2. Jól átsütjük, majd megszórjuk pirospaprikával,és hozzáadjuk a burgonyát. Átkeverjük, és kevés vizet öntünk alá, hogy a paprika ne égjen meg.
  3. Fűszerezzük ételízesítővel, borssal és őrölt köménnyel. Ha van otthon, akkor tehetünk bele egy paradicsomot és/vagy paprikát is.
  4. Ha sűrű szafttal szeretjük, akkor folyamatosan pótoljuk az elfőtt vizet - szerintem ez az igazi -, máskülönben annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen ellepje. Fedő alatt kb. fél óráig főzzük, amíg a burgonya megpuhul, de még nem fő szét.
  5. Az összevágott káposztát egy tálban összekeverjük a hagymafélékkel, meglocsoljuk olívaolajjal, és felöntjük salátalével. Megszórjuk őrölt borssal, és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Igazi magyar étel, amit többféleképpen is készíthetünk: húsféleség nélkül, kolbásszal vagy virslivel, nokedlivel vagy tarhonyával, tejföllel, bográcsban. Az én kedvencem a parasztkolbászos káposztasalátával. Na jó, esetleg egy nagy karéj fehér kenyérrel...

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek