Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricakása magyarosan

Kukoricakása magyarosan
Kukoricakása magyarosan
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám rendszeresen főzte, főzi nekünk, gyerekkorom egyik kedvence. Sajnos sehol sem találtam hasonló receptet, úgy néz ki, lehet ez egy ilyen családi recept, biztos vagyok benne, hogy nagymamám is készítette.

Olcsó, egyszerű, gyors és nagyon kiadós, friss fehér kenyérrel pedig igazi ízorgia. Jó étvágyat kívánok!!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat felaprítjuk, közepes lángon fedő alatt üvegesre pároljuk a zsiradékon.
  2. A félkarikákra vágott kolbászt hozzáadjuk, kicsit átforraljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát, egy kis vízzel elkeverjük, mehet vissza a tűzre, majd mehet rá a feldarabolt paradicsom, paprika és fokhagyma.
  3. A kockára vágott pucolt krumplit hozzáadjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje.
  4. Hozzáadjuk a maradék fűszereket, fűszerkockákat (2-3).
  5. Annyi ideig főzzük, amíg a krumpli megfő (kb 35-40 perc), majd a kukoricadarát egy külön edényben összekeverjük hideg vízzel (a forró vízben kis kukoricabombákká ugranak össze), majd hozzáöntjük a többihez, alaposan átkeverjük, és mehet még rá víz, mert elég sokat felszív a kukoricadara (nekem ennyi alapanyagból kb 5-6 liter kukoricakása lett).
  6. A képen látszik milyen sűrűség az ideális. Ha nagyon híg lett, nyugodtan lehet még adni hozzá egy kis kukoricadarát, ha pedig túl sűrű, egy kis forró vizet.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 592
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

plentera85

Mióta szakács: 2012.09.17.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kukoricakása, kolbászos kukoricakása, magyaros kukoricakása

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Effie
Effie Sun, 2013-10-13 13:06

Finom, nagyon laktató - jó ötlet, köszönöm! :)

518
burgonya 1 kg
kolbász 15 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 2 db
paprika 2 db
kukoricadara 1 bögre
sertészsír 10 dkg
paprikakrém 1 teáskanál
fűszerpaprika 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
leveskocka 2 db
ételízesítő 0 ízlés szerint