r
Nosalty Logó

Paprika Potatoes a la Lawrence (Paprikás Krumpli)

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lawrence Dr.
Paprika Potatoes a la Lawrence (Paprikás Krumpli)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2151 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1996.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    1580 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 537 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.6 g

Zsír

  • Összesen
    159.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7984.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    6320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1603 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 2151 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, hosszanti irányba negyedekre vagy nyolcadokra vágjuk. Hagymát megpucoljuk, nagyon apróra vágjuk. A kolbászt karikákra vágjuk, ha van "bőre" eltávolítjuk. A kápia paprikát is karikákra vágjuk. A frankfurti virslit szintén karikázzuk.
  2. A hagymát feltesszük egy nagyobb edénybe dinsztelni, kicsi olajon, majd mikor már üveges megszórjuk az őrölt piros paprikával. Ezután hozzá adjuk a kolbász karikákat, a frankfurti virslit és a kápiapaprikát. Jól összekeverjük, és utána beletesszük a burgonyákat. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a krumplikat. Fedőt helyezünk rá és hagyjuk, hadd rotyogjon közepes lángon.
  3. Mikor már félig elfőtt a víz, készítsünk egy külön tálba galuskának valót. Miután elkészült ránk van bízva, hogy beleszaggatjuk a paprikás krumplihoz egyből, vagy egy külön edénybe készítjük el, és majd átmerjük.
  4. Miután jól elfőtt a leve és már a krumpli is megfőtt, melyet egy villával ellenőrizhetünk, tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 915
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 14.

Ajánló

Tálalásnál egy nagy tányér paprikás krumpli tetejére 1-2 kanál tejfölt teszünk, hozzá csemegeuborkát, vagy céklát javaslok egy jó vastag házikenyérrel, hogy a végén lehessen tunkolni.   Jó étvágyat!  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lawrence Dr. 1 recept

Gyermek koromban hétvégente, mikor édesapám főzött otthon a konyhában, gyakran a jól bevált alapanyagokhoz nyúlt. Így született meg a Mi csalási paprikás krumplink. Galuskával és tejföllel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!