r
Nosalty Logó

Paprika Potatoes a la Lawrence (Paprikás Krumpli)

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lawrence Dr.
Paprika Potatoes a la Lawrence (Paprikás Krumpli)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 537 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2151 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 178 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1996.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    1580 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 537 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.6 g

Zsír

  • Összesen
    159.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7984.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    6320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1603 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 2151 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, hosszanti irányba negyedekre vagy nyolcadokra vágjuk. Hagymát megpucoljuk, nagyon apróra vágjuk. A kolbászt karikákra vágjuk, ha van "bőre" eltávolítjuk. A kápia paprikát is karikákra vágjuk. A frankfurti virslit szintén karikázzuk.
  2. A hagymát feltesszük egy nagyobb edénybe dinsztelni, kicsi olajon, majd mikor már üveges megszórjuk az őrölt piros paprikával. Ezután hozzá adjuk a kolbász karikákat, a frankfurti virslit és a kápiapaprikát. Jól összekeverjük, és utána beletesszük a burgonyákat. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a krumplikat. Fedőt helyezünk rá és hagyjuk, hadd rotyogjon közepes lángon.
  3. Mikor már félig elfőtt a víz, készítsünk egy külön tálba galuskának valót. Miután elkészült ránk van bízva, hogy beleszaggatjuk a paprikás krumplihoz egyből, vagy egy külön edénybe készítjük el, és majd átmerjük.
  4. Miután jól elfőtt a leve és már a krumpli is megfőtt, melyet egy villával ellenőrizhetünk, tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 841
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 14.

Ajánló

Tálalásnál egy nagy tányér paprikás krumpli tetejére 1-2 kanál tejfölt teszünk, hozzá csemegeuborkát, vagy céklát javaslok egy jó vastag házikenyérrel, hogy a végén lehessen tunkolni.   Jó étvágyat!  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Paprika Potatoes a la Lawrence (Paprikás Krumpli)
Lawrence Dr. 1 recept

Gyermek koromban hétvégente, mikor édesapám főzött otthon a konyhában, gyakran a jól bevált alapanyagokhoz nyúlt. Így született meg a Mi csalási paprikás krumplink. Galuskával és tejföllel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.