r
Nosalty Logó

Paprikás krumpli házi tarhonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Paprikás krumpli házi tarhonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 725 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2899 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 131 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2134.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    1768 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 725 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    173 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8539.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    7071 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1250.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    369 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    1779 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 2899 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    352 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 131 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Zsírjára pirítjuk akockára vágott szalonnát (a kolbásszal együtt, ha valaki tesz bele). Ezenmegpirítjuk a felparított hagymát.
  2. Rászórjuk a pirospaprikát,pirítjuk1-2 percig.
  3. Jön a krumpli,belekeverjük. Majd a karikára vágott paprikát és felaprított paradicsom is hozzáadjuk.
  4. Az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ekkor jön a paprikakrém. Keverjük el. Mivel ez már sós, csak ezután sózzuk. Fűszerezzük.
  5. 30 percig főzzük.
  6. A tarhonyát kevés olajon forrósítsuk fel, majd öntsüka krumplihoz. Lustábbak simán bele is szórhatják. :-)
  7. Ekkor tegyük bele a virslit, ha valakinek arra fáj a foga.
  8. Főzzük még addig, amíg a tarhonya megpuhul.
  9. Tálaljuksavanyúsággal.
  10. Együk magunkat degeszre belőle!
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 130
  • Össznézettség: 71056
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 20.

Ajánló

pH besorolás: enyhén lúgosít ( a húsok és tarhonya nélkül erősen lúgosít) Erről bővebben itt olvashatsz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretem a paprikás krumplit. Csípősen. Nem csak azért, mert gyors, hanem mert frankfurti száműzetésem alatt bizony nehezebb jófajta magyar ételeket előállítani, és ez legalább itt is megfőzhető. "Pusztán csak" el kell ugrani Magyarországra pirospaprikáért meg paprikakrémért, illetve zöld csípős és fehér édes friss paprikáért a török szupermarketbe. Mert hogy németék azt sem ismerik, csak kaliforniai paprika formában. A jó kis házi tarhonyáról nem is beszélve. Szóval, ha minden alapanyagot beszereztem, már nem okoz nehézséget. Egy dolgot azonban ki kell emelnem: ez a paprikakrém. Bár az alaprecept ezt nem tartalmazza, én szeretem beletenni az ételbe, hogy még paprikásabb legyen az íze. Aki élt/ él külföldön, és a magyar konyha kicsit is a szíve csücske, biztosan megtapasztalta, hogy mennyire tud hiányozni egy-egy otthoni íz. Egyik hazalátogatásom alkalmával találtam rá egy újfajta paprikakrémre, ami "Noszlopi finomságok" néven fut. Csak só van benne, semmi más. Sem tartósítószer, sem adalékanyagok. Mindenkinek ajánlom, aki nem tud eljutni Ildikó piacára, Erős Lacit venni, de "biztonságos" ízesítőt szeretne tenni az ételbe.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ezt az ételt mifelénk krumplis tarhonyának hívják.

Törölt felhasználó

Felénk pedig öreg-tarhonyának nevezik. Bográcsban még finomabb.

Törölt felhasználó

Errefelé pedig kemény tarhonya! De különben teljesen mindegy...........savanyú ubival......"Isteni"!

Törölt felhasználó

Jajjjjjjjjj............ezt el is felejtettem "mondani"............nyáron........bográcsban az igazi!!!!!!!!!

P.

Ìíííígy is van. :-D

Petra

Eszter, Úgy megkívántam a guszta fotódról:-), hogy ma paprikás krumplit kellett készítenem ebédre... A 10. pontot komolyan vettem... mindjárt kipukkadok...Irgum-burgum:-)) A szalonna és a tarhonya is nagyon jó ötlet. Szép délutánt! Petra

P.

Köszönöm! :-D :-D :-D Jót kacagtam - ezt is... :-D

Törölt felhasználó

Nálunk is ez volt az ebéd ma. Nagyon finom savanyú ubival.

P.

Egészségetekre!

Törölt felhasználó

Igazán nagyon finom volt, a négyszemélyes adagot ketten becsaptuk ebédre- vacsira!

Törölt felhasználó

Nagyon finom AzEszter "paprikás kumlija házi tarhonyával". Sipp-supp , hamar kész van. Saját készítés? kapros-savanyú ubit kínáltam (tavaly összesen 650 üveg "ezerféle" bef?zést csináltam) :)

P.

Te jó ég!... :-p Örülök, hogy ízlett!

Törölt felhasználó

Szia Gargoyle ! Id?nként én is felsóhajtok -Te jó ég-, amikor az üres üvegeket látom, mert már nem tuom hol tároljam :) A tavasz els? gyümölcseinek megjelenését?l, szép apródonként pl. ma is elrakok 25 üveg valamit, lehet holnap csak tizet, és így tovább, amikor az ?szi gyümölcsök, zöldségekre került a sor már 650 üvegnél tartottam... Szépek, látványosak, finomak és egy sem romlott meg, elvoltak, mint a bef?tt :)) Nagy részét elajándékoztam, de még jócskán van bel?le. Az idén csak a kiürült üvegeket rakom tele... Puszi ! Szép napot !

Törölt felhasználó

Kedves Almamagocska, nincs esetleg késztetésed arra, hogy "szakács" státuszba helyezd magad és megoszd velünk a bef?zések titkait? :-)

Törölt felhasználó

Szia, Kedves Ludmilla357 ! Köszönöm szépen kedves soraidat :) "Szakács" statuszt még egyel?re nem akarok magamnak, mert akkor kevesebb üveg bef?tt eltevésre jut csak id? :)) Képzeld el, megnyertem tavaly az év legjobb savanyú uborka eltev?jének kijáró címet. Saját ötleteim alapján ismert lett a családom, a rokonok, a barátok, ismer?sök és a településünk lakói körében a : (sárga) méznegróval eltett körte bef?ttem, a Piroska szörppel elrakott cseresznyém, meggyfurés sz?l?m, bodzaszörpös birsalmám, almazselében elrakott narancs-kiwi-füge-banán egyveleg... és még sorolhatnám. A kapros uborka és a dinnye, mint savanyúság viszik a pálmát. Puszi ! Szép napot ! :)

Törölt felhasználó

Én is nagyon régóta tallózgatom innen az új ötleteket a f?zéshez, de a saját m?veimet eddig még csak fotóztam, egyszer?en nincs id?m a receptek feltöltésére. 2 picinyem van és dolgozom is, kevés a nap 24 órája... A savanyítás, bef?zés az egyetlen terület, amin nem mozgok otthonosan, hiányoznak azok az "alapfogások", amiket a f?zésnél az ember álmában is tud. Borzasztóan szereti a család a savanyúságot, de a piaci (pláne a bolti) változatok már unalmasak. Ha bárhol látok valami különlegességet, azonnal veszek kóstolót, de hát saját magam csinálnám a legszívesebben :-) Gratulálok nagyon a sikeredhez! Már egy dicséret a családtól a többórás hétvégi f?zés után is jól esik, nem hogy ilyesmi... :-) Szinte látom magam el?tt a felsorolt finomságokat és érzem az illatukat. Régebben el sem tudtam volna képzelni magamról, hogy így fogom szeretni a konyhát. Csak lenne több id?m... Azt hiszem, egyszer csak bele kell vágni ebbe is, nem álmodozni róla. Örültem nagyon a levélváltásnak, köszönöm a válaszod! Szia, ludmilla

Törölt felhasználó

:)

Törölt felhasználó

Kedves Almamagocska! Felkeltette érdekl?désemet a Piroska szörppel elrakott cseresznye bef?tt. Megosztanád velünk, hogyan is készíted? Köszönettel: Tene

Törölt felhasználó

Ma ez volt nálunk ebédre,a fiam csak ennyit mondott:el? osztályú!Ez nála a legnagyobb dícséret:) Kösz Üdv..kata

Törölt felhasználó

Mifelénk pedig öreg-tarhonyának nevezik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!