r
Nosalty Logó

Calabriai paprikás krumpli

Dacota
Calabriai paprikás krumpli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

415
Kalória
16.1g
Fehérje
40.4g
Szénhidrát
21.9g
Zsír
274g
Víz
-
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
6.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2489 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1102.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    274 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1619 micro
  • β-crypt
    465 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 415 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    131.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6612.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    5198 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    242.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1644.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    933 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1142 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    9712 micro
  • β-crypt
    2790 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1229 micro
Összesen 2489 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, megpucoljuk, és kockára vágjuk.
  2. Olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük, sózzuk, megszórjuk oregánóval és a rozmaringgal, majd sütőbe tesszük,és kb. 20 percig sütjük.
  3. A paprikát megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk, 20 perc után a krumplihoz tesszük, és alaposan összeforgatjuk.
  4. A kolbászt vékony karikákra vágjuk, és az utolsó 10 percben a többiekhez adjuk, alaposan összekeverjük
  5. Melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Azt már régóta tudom, hogy - kevés kivételt leszámítva - ha az európai országok mindennapi konyhájáról van szó, akkor nincs új a a nap alatt. A legtipikusabbnak tálalt gasztrocsodákhoz is lehet párhuzamot találni a mi magyar konyhánkkal, és eddig bármit főztem, legyen szó aranygaluskáról, paprikás csirkéről, vagy grízpudingról, mindent lelkesen eltüntettek, de közölték, hogy náluk is van hasonló, csak azt úgy csinálják, hogy.... De pont ezeket a "hogyokat" szeretem, azokat az apróságokat, amiktől a főtt krumpli és liszt keveréke gnocciként vagy nudliként kerül terítékre. Ez a calabriai specialitás, amit arrafelé Pipp 'e Patane-nak, szó szerinti fordításban paprikás krumplinak -  hívnak, akármelyik magyar étlapon megállná a helyét, mégis, hogy nem a fűszerpaprika-bors-disznózsír, hanem olívaolaj-oregánó-rozmaring trió szolgál fűszerként, másmilyen lesz a végeredmény. Természetesen nem kardoskodom egyik mellett sem, mindenhogyan finom, csak ez egy alternatíva. És ha kicsit utánagondolunk, a szurokfű és a rozmaring tulajdonképpen nagyon is részesei a régi magyar konyhának!:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...