r
Nosalty Logó

Paprikás házi ropi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
ruszo_andrea
Paprikás házi ropi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 7742 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1117 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.7 g

Zsír

  • Összesen
    447 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    203 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    138 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11170.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    2002 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    3050 mg
  • Nátrium
    5265 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    802.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    470 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3962 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3073 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 7742 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet beleszitáljuk a tálba, majd belekeverjük a pirospaprikát, sütőport és a magokat.
  2. Miután a szárazanyagokat összeállítottuk, hozzárakjuk a vajat és a kefírt, és jól összegyúrjuk, míg egy rugalmas tésztát nem kapunk. A tészta összeállítását követően minimum 30 percig hűtőben lefedve pihentetjük, de akár egy egész napra is betehetjük a tésztát pihenni.
  3. Pihentetés után lisztezett vágódeszkán kinyújtjuk kb. fél centi vastagságúra, és derelyevágóval egyenletes csíkokra vágjuk, és a sima tepsibe rakosgatjuk, míg meg nem telik, majd 170 C⁰- os sütőben kb. bő 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Tálalás: sütést követően fogyaszthatjuk akár egy pohár sör és egy jó társaság mellé, de egy zsúrra vagy egy családi összejövetelre is ajánlom. A családom nagyon szereti ezt a paprikás házi ropit.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12357
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 30.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
ruszo_andrea 1 recept

Egy házi partyra készítettem, és nagy sikert arattam vele, mert mindenki csak ette és ette, és engem ez boldogsággal töltött el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?