Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Köménymagos rudacskák

Köménymagos rudacskák
Köménymagos rudacskák
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégvárónak, borkorcsolyának kiváló. 
A vendégeim és a gyerekeim is imádják. Szerintük mindig keveset készítek belőle:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sóval összekeverjük, a margarinnal és a zsírral elmorzsoljuk, majd az élesztős tejjel és a tojássárgájával összegyúrjuk. Az összegyúrt tésztát nem kell keleszteni, rögtön lehet vele dolgozni.
  3. Ujjnyi vastag rudakat sodrunk és 10 centis darabokra vagdaljuk.
  4. Megkenjük a rudakat a kissé felvert egész tojással.
  5. Megszórjuk köménymaggal.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben zsemleszínűre sütjük.
  • elkészítettem: 250 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 75 676
elküldve: 8
receptkönyvben: 502
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós rudak köménymaggal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tündérke86
Tündérke86 Sat, 2014-04-26 09:23

Én is már sokszor elkészítettem. Imádjuk. A vendégeink egyenesen követelik! :) Köszönöm a receptet.

kreditke
kreditke / kreditke Sun, 2013-09-15 11:08

Most készülök elkészíteni, de margarin helyett vaj-zsír kombóval kisérlezetem.
Az interneten azt találtam, kogy 10 dkg margarinhoz kell 7dkg zsírt számolni. Én 14 dkg zsírral és 10 dkg vajjal kisérletezem. Majd még referálok...

Muci
Muci / Muci Thu, 2011-02-17 17:30

Szia Mira !
Nagyon szívesen. Szezámmagot én is szoktam egy részére szórni azok kedvéért, akik esetleg nem szeretik a köménymagot. A bazsalikomos változat érdekes ötlet.
Üdv.: Muci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-16 17:55

Sokadszor sütöm ezt a tésztát, most éppen friss bazsalikomot tettem bele, a tetejére pedig szezámmagot.
Nagyon ízlik a családnak.
Köszönet a receptért!
Mira

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-07-23 18:29

Ezt a tésztát is megsütöttem ma délelőtt,annyi különbséggel,hogy Én ezt is vékonyra nyujtottam és derelyevágóval apróbb db-ra vágtam.Isteni omlós és nagyon finom.

829
finomliszt 30 dkg
margarin 22 dkg
sertészsír 5 dkg
élesztő 2.5 dkg
tojássárgája 1 db
1.5 tk
tej 0.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
köménymag 0 ízlés szerint
tojás 1 db