Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalalkális sós rúd 2.

Szalalkális sós rúd 2.
Szalalkális sós rúd 2.
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Roppanós, gyors sütemény.  A só soknak tűnik benne, de tényleg ennyi kell. Én kacsazsírral készítettem, és egyből felsejlettek gyermekkorom vidéki ízei. Nem drága, ez sem utolsó szempont, mert nincs benne sajt.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A kenéshez

ajánlat

Gyors vendégvárónak ajánlom. Jön a telefon, mindjárt itt vannak a vendégek, és nincs otthon semmi, fél óra alatt sós sörkorcsolya gőzölög az asztalon. Mert inni lehet rá, az biztos. Például egy gyöngyöző, jéghideg sört.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle lisztet, sót, szalalkálit összekeverjük, majd elmorzsoljuk a zsiradékkal.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, összedolgozzuk.
  3. Vékonyra nyújtjuk, felvert tojással megkenjük, és derelyevágóval csíkokra vágjuk.
  4. Köménnyel megszórjuk.
  5. Előmelegített sütőben sütjük 10-15 percig, míg a képen látható színt el nem éri.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 31 335
elküldve: 4
receptkönyvben: 214
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós rúd szalalkálival, gyors sós rúd, rapid sós rúd

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hjh666
Cintulácska / hjh666 Sun, 2016-04-03 09:14

Nekem szétmorzsolódik ahogy beleharapok. Ennek ilyennek kell lennie? Egyébként egyszerű, gyors. Valamit elnéztem a receptben. :( Egyébként a tésztát két részre osztottam, és az egyikbe szárított metélőhagymát tettem, íze egész jó. :)

maszi99
maszi99 Fri, 2016-01-01 22:25

Eszméletlen finom lett,nagyon köszi a receptet.Gyors,olcsó,finom,puha,mmmmmm......

bubek06
bubek06 Wed, 2013-07-31 11:27

Most sul :o)) màr nagyon izgulok :o)) eddig jo volt vele dolgozni, pedig meleg van!!

loncsi
loncsi Sat, 2010-04-17 13:41

Kedves buborék!
Valóban hasonló, de szerintem jó! Igen, roppanós, porhanyós, de nincs liszt íze.
Szeretettel
loncsi

buborék
buborék Sat, 2010-04-17 09:58

Nem rossz, de nem is jó. Aki a nagyon lisztes sütiket szereti, annak ajánlom.

loncsi
loncsi Wed, 2010-04-14 17:25

Drága Eszterkém!
Nem baj, hogy átnevezték. Köszönjük a dicséretet a rudak nevében. Biztos nagyon ízletes lett, ahogy elkészítetted. Köszönöm a kedvességedet
Szeretettel
loncsi

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-04-14 15:39

Loncsikám, kár, hogy átnevezték... :-(
Mindenesetre ez egy jó és nagyon gyors recept. :-)))
Én fekete hagymamaggal szórtam meg, nagyon jó lett! És szalalkáli sem volt, úgyhogy maradt a szódabikarbóna.
Nagyon finom lett!
Köszi a receptet!
Pusz!
Eszter

796
tojás 1 db
szalalkáli 20 g
tejföl 2 dl
1.5 dkg
finomliszt 35 dkg
rétesliszt 20 dkg
libazsír 25 dkg
köménymag 0 ízlés szerint
tojás 1 db