Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós ropogós tojás nélkül

Sós ropogós tojás nélkül
Sós ropogós tojás nélkül
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha épp nincs otthon tojásunk, és sós ropogóst készítenénk. Nagymamám régi receptje alapján...:))) Nekem 2 tepsivel (70 db) lett belőle.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a sóval és a zsírral, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd ráöntjük az ecetes vizet.
  2. Hamar összegyúrjuk, lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra.
  3. Lekenjük tejjel, megszórjuk ízlés szerint (én 2 marék diót összeaprítottam és 1 tk sóval elkevertem), darabokra vágjuk.
  4. Sütőpapíros tepsiben megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 22 678
elküldve: 5
receptkönyvben: 217
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

szteri

Mióta szakács: 2011.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós rúd, magos rúd, sajtos rudacska

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szteri
szteri / szteri Mon, 2012-04-09 09:57

Szia Guhjika!
Nagyon örülök, hogy izlik a ropogos! Kellemes Husvetot! szteri

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2012-04-02 11:32

Ezek a nagymama receptek! Egyszerű, és nagyszerű! Biztos finom, köszi elmentettem, és én is sort kerítek rá!

zeparr
zeparr Mon, 2012-04-02 11:31

Kedves szteri!
Az lenne a kérdésem, hogy zsír helyett, ha vajat/margarint használok (ugyanis vegetáriánus a család), abból mennyit kellene a tésztába tennem?
Az is érdekelne, hogy mi az ecet szerepe a receptben. Lehet citromlével helyettesíteni?
Köszönettel:
zeparr

szteri
szteri / szteri Mon, 2012-04-02 14:02

Kedves Zeparr!
Szerintem lehet 25 dkg vajjal is helyettesiteni a zsirt (a karacsonyi Mustkeksz receptemben liszt, vaj es feherbor van, az is tökeletesen müködik). Bar en ezt a sos receptet eddig mindig zsirral keszitettem. Az ecet megemeli a tesztat, olyan "leveles" jellegü lesz töle. Talan probald ki citromlevel! szteri

zeparr
zeparr Wed, 2012-04-04 14:26

Kedves szteri!
Köszönöm a gyors választ! Nem szeretnék nagyon eltérni a recepttől, de a zsírt mindenképp helyettesítenem kellene, úgyhogy azt hiszem, megpróbálom margarinnal. Majd megírom, milyen lett! Üdv: zeparr

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2012-04-02 08:45

Igazán egyszerű és gyors rágcsa! Köszi a receptet, elmentettem és ki is próbálom majd!:)

601
finomliszt 30 dkg
sertészsír 20 dkg
3 teáskanál
sajt 10 dkg
víz 6 ek
ecet 1 ek
tej 2 ek
dió 2 marék