Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csévi ropogós

Csévi ropogós
Csévi ropogós
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves ismerősömtől kaptam a receptet, és bátran állíthatom, hogy a végeredmény az egyik legjobb sós-ropogós sütemény  :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a sót és a reszelt sajtot, majd belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat.
  2. A tésztához adjuk az ecetet és a vizet, addig dolgozunk vele, amíg könnyen gyúrható tésztát kapunk.
  3. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük a tésztánkat pihenni, celofánba csomagolva.
  4. Másnap ujjnyi vastagra nyújtjuk, lekenjük a felvert tojással, és tetszés szerint magvakkal megszórjuk, csíkokra vágjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 878
elküldve: 2
receptkönyvben: 88
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Maya

Mióta szakács: 2015.08.23.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós-ropogós sütemény, sajtos magos ropogós, magos rúd

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1160
finomliszt 70 dkg
vaj 50 dkg
sajt 16 dkg
víz 14 ek
ecet 2 ek
1 ek
tojás 1 db
szezámmag 2 ek
lenmag 2 ek