Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikakrémleves Évi nénitől

Paprikakrémleves Évi nénitől
Paprikakrémleves Évi nénitől
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a sült kápia paprikát, ezért úgy gondoltam, a belőle készült leves is ízleni fog. Telitalálat volt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréses módban 20-30 perc alatt feketésre sütjük. Majd letakarjuk fóliával 10 percre, hogy könnyebben legyen lehúzható a héja. Magházát kiszedjük.
  2. Egy kevéske olívaolajon a félfőre vágott hagymát megpirítjuk, míg szalmasárga nem lesz.
  3. A sült hagymát, sült paprikát, aszalt paradicsomot, alaplevet és egy kisebb zellerlevelet a fűszerekkel 10 perc alatt összeforralunk, botmixerrel pürésítjük.
  4. Tálalásnál krutonnal, sajtchipsszel, tejszínnel vagy tejföllel kínáljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 028
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémleves paprikából, krémleves sült kápia paprikából

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

97
kápia paprika 3 közepes db
szárított paradicsom 5 db
konzerv paradicsom 40 dkg
zöldség alaplé 6 dl
zellerlevél 1 db
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
chili 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 1 teáskanál