Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsés-spenótos krémleves

Lencsés-spenótos krémleves
Lencsés-spenótos krémleves
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ideig olyan albérletben lakok, ahol van turmixgép, ennek örömére nekiálltam különböző krémlevesek készítésének. Ez a recept egy angol honlapról származik, és mivel nem találtam hasonlót ezen a holnapon, gondoltam, megosztom. Kinézetre a spenótfőzelékhez hasonlít, ízre viszont a lencse miatt egészen más... szerencsére, mivel én sosem voltam nagy spenót rajongó. :) 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Közben a paradicsomot felkockázzuk.
  2. A hagymához hozzátesszük a paradicsomot és a lencsét, majd ráöntjük a zöldség alaplét, és felforraljuk. Kis gázon kb. 15 percig főzzük, amíg a lencse megpuhul, közben a fűszereket is hozzákeverjük.
  3. Hagyjuk egy kissé kihűlni, majd hozzáadjuk a spenótleveleket, és összeturmixoljuk.
  4. Az összeturmixolt levest újra felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül hozzáöntjük a tejszínt is. Levesszük a tűzről, és már tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 357
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Deloretta

Mióta szakács: 2015.08.26.
12 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lencseleves, lencse krémleves, spenótos lencsekrémleves tejszínesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

287
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
paradicsom 1 nagy db
lencse 200 g
zöldség alaplé 1 l
spenót 150 g
petrezselyem 1 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 50 ml