r
Nosalty Logó

Papajás-avokádós saláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boribon
Papajás-avokádós saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 559 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1116 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    1739 micro
  • β-crypt
    2357 micro
  • Likopin
    7084 micro
  • Lut-zea
    859 micro
Összesen 559 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1668.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    771 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1161.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    538 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    3479 micro
  • β-crypt
    4713 micro
  • Likopin
    14167 micro
  • Lut-zea
    1718 micro
Összesen 1116 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    704 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha a rák fagyasztott, akkor kiengedjük. Papírtörlővel felitatjuk róla a vizet. Egy sepenyőben olajat forrósítunk, és a rákokat gyorsan megpirítjuk mindkét oldalukon. Nagyon rövid ideig, kb. 50 mp oldalanként, amikor éppen elkezdenek "összekunkorodni".
  2. A papaját meghámozzuk, kettévágjuk, kikaparjuk a fekete magjait, és kockára vágjuk.
  3. Az avokádót négybe vágjuk, lehúzzuk a héját, és felkockázzuk. Apróra vágjuka hagymát is, majdmindezt egy salátástálban összekeverjük.
  4. Egy pici tálkában az olívaolajat, a citrom lereszelt héját és a levét habverővel összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk a salátával. Az apróra vágott korianderlevéllel megszórjuk.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8745
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 12.

Ajánló

Papaja helyett illatos sárgadinnyével is finom lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Papajás-avokádós saláta
Boribon 21 recept

Itt a nyár!! Ezért mostanában hétvégente könnyed salátákat szoktam készíteni ebédre. Ez a sali csodás színeivel és frissítő ízével igazi trópusi hangulatot varázsol!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek