r
Nosalty Logó

Papajás-avokádós saláta

Boribon
Papajás-avokádós saláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

559
Kalória
21.4g
Fehérje
58.7g
Szénhidrát
30.7g
Zsír
580.6g
Víz
114g
Koleszterin
17.4g
Élelmi rost
32.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 559 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1116 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    580.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    1739 micro
  • β-crypt
    2357 micro
  • Likopin
    7084 micro
  • Lut-zea
    859 micro
Összesen 559 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1668.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    771 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1161.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    538 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    3479 micro
  • β-crypt
    4713 micro
  • Likopin
    14167 micro
  • Lut-zea
    1718 micro
Összesen 1116 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    704 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

  1. Ha a rák fagyasztott, akkor kiengedjük. Papírtörlővel felitatjuk róla a vizet. Egy sepenyőben olajat forrósítunk, és a rákokat gyorsan megpirítjuk mindkét oldalukon. Nagyon rövid ideig, kb. 50 mp oldalanként, amikor éppen elkezdenek "összekunkorodni".
  2. A papaját meghámozzuk, kettévágjuk, kikaparjuk a fekete magjait, és kockára vágjuk.
  3. Az avokádót négybe vágjuk, lehúzzuk a héját, és felkockázzuk. Apróra vágjuka hagymát is, majdmindezt egy salátástálban összekeverjük.
  4. Egy pici tálkában az olívaolajat, a citrom lereszelt héját és a levét habverővel összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk a salátával. Az apróra vágott korianderlevéllel megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 6 p

Itt a nyár!! Ezért mostanában hétvégente könnyed salátákat szoktam készíteni ebédre. Ez a sali csodás színeivel és frissítő ízével igazi trópusi hangulatot varázsol!

További receptek

Olasz lupinisaláta

A lupini, magyarul farkasbab úgy néz ki, mintha egy órás, mutáns kukoricaszem lenne, amire valaki még rá is taposott, így palacsintává lapult. Előfőzött állapotban, sós vízben ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ha ezt teszed az orchideáddal biztosan elpusztul

Az orchideák szépek, de érzékenyek, és sokszor épp a túlzott gondoskodás okozza a vesztüket. Ha nem állnak vízben, elegendő fényt és levegőt kapnak, megfelelő hőmérséklet mellett neveljük őket, és figyelünk a fajuk igényeire, sok évig egészségesek és virágzóak maradhatnak.

Top Receptek