Avokádó-krémsajt saláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Oli
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
391
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
782
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 196.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 572 micro
Összesen
391
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 69 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 677 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 392.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 497 micro
-
β-crypt 86 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1143 micro
Összesen
782
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 56.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldpaprikát, chilit, metélőhagymát vékonyra felszeleteljük, majd apró darabokra vágjuk.
- Az olajbogyókat 1-2 mm-es vastagságú karikákra szeleteljük.
- Belekeverjük őket a krémsajtba egy villa segítségével.
- Az avokádókat elfelezzük, magjukat eltávolítjuk (Egyik kezünkben tartva a fél avokádót egy késsel a magra ütünk, hogy a kés éle jól beleszoruljon. Így könnyedén ki tudjuk szedni a magot.)
- A húsát egy kiskanállal kikaparjuk a héjából, majd nagyobb darabokra vágjuk.
- Összekeverjük a krémsajttal, citromlével és gyömbérrel, ízlés szerint sózzuk.
- A salátát visszakanalazzuk az avokádó üres héjába, majd a kis „hajókra” tekerünk egy kis színes borsot.
- Egy órára betesszük a hűtőbe, hogy összeérhessenek az ízek.
- Receptkönyvben: 675
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 102716
- Feltöltés dátuma: 2008. november 29.
Ajánló
Előételként önmagában vagy pirítóssal kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Oli
62 recept
Avokádóra fájt a fogam, de ezúttal szerettem volna egy újabb receptet kipróbálni. Végül sikerült, s nem végezte (szokás szerint) guacamole formájában.