r
Nosalty Logó

Avokádó-krémsajt saláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Oli
Avokádó-krémsajt saláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 782 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 391 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 782 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldpaprikát, chilit, metélőhagymát vékonyra felszeleteljük, majd apró darabokra vágjuk.
  2. Az olajbogyókat 1-2 mm-es vastagságú karikákra szeleteljük.
  3. Belekeverjük őket a krémsajtba egy villa segítségével.
  4. Az avokádókat elfelezzük, magjukat eltávolítjuk (Egyik kezünkben tartva a fél avokádót egy késsel a magra ütünk, hogy a kés éle jól beleszoruljon. Így könnyedén ki tudjuk szedni a magot.)
  5. A húsát egy kiskanállal kikaparjuk a héjából, majd nagyobb darabokra vágjuk.
  6. Összekeverjük a krémsajttal, citromlével és gyömbérrel, ízlés szerint sózzuk.
  7. A salátát visszakanalazzuk az avokádó üres héjába, majd a kis „hajókra” tekerünk egy kis színes borsot.
  8. Egy órára betesszük a hűtőbe, hogy összeérhessenek az ízek.
  • Receptkönyvben: 675
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 102716
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 29.

Ajánló

Előételként önmagában vagy pirítóssal kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Avokádóra fájt a fogam, de ezúttal szerettem volna egy újabb receptet kipróbálni. Végül sikerült, s nem végezte (szokás szerint) guacamole formájában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...