Halfilé zöldségkörettel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
552
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2209
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
73
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.3 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4363.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 710 mg
-
Nátrium 3285 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 533.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 668 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 163 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 2495 micro
-
β-karotin 6204 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1256 micro
Összesen
552
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 177 g
Zsír
-
Összesen 113 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 550 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17454.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 907 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 439 mg
-
Foszfor 2840 mg
-
Nátrium 13139 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.7 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 2135.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2672 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 31 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 652 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 399 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 447 micro
-
Kolin: 819 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 9979 micro
-
β-karotin 24817 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 5023 micro
Összesen
2209
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 578.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 435 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 331 micro
-
β-karotin 822 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Előző este kivesszük a fagyasztóból a halfiléket. Másnapra kellően kiolvad. Majd sütés előtt 1 óráig rizstejben áztatjuk.
- Amíg a hal "pácolódik", megmossuk és előkészítjük a zöldségeket. A brokkolit rózsáira szedjük, a répákat felkarikázzuk, a fokhagymát gerezdjeire szedjük és megpucoljuk, és a karalábékat feldaraboljuk.
- A halszeleteket kivesszük a rizstejből, majd mindkét oldalát sózzuk, és megszórjuk kakukkfűvel. Ezután az olívaolajjal összekeverjük a borsot, a sót és a majoránnát.
- Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük (alul-felül sütés). Egy tepsibe helyezzük a halakat és a zöldségeket. Utána a fűszeres olívaolajjal meglocsoljuk. Megkeverjük egy fakanál segítségével, hogy mindenhol érje a fűszer az ételünket.
- Alufóliával letakarjuk a tepsinket, és az előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük (én nem szoktam levenni az alufóliát, így is kellően megpirul minden).
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4240
- Feltöltés dátuma: 2016. március 22.
Ajánló
Bármilyen zöldséget használhatunk, én ezeket találtam a hűtőszekrényemben.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Valami könnyed, de számomra laktató ételt próbáltam elkészíteni. Hát ez lett a végeredmény. Szerintem a férfiaknak is tálalható főétel.