r
Nosalty Logó

Halfilé zöldségkörettel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Halfilé zöldségkörettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 552 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2209 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4363.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    3285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2495 micro
  • β-karotin
    6204 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 552 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177 g

Zsír

  • Összesen
    113 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17454.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    907 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    2840 mg
  • Nátrium
    13139 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2135.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2672 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    652 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    819 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    9979 micro
  • β-karotin
    24817 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    5023 micro
Összesen 2209 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    331 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este kivesszük a fagyasztóból a halfiléket. Másnapra kellően kiolvad. Majd sütés előtt 1 óráig rizstejben áztatjuk.
  2. Amíg a hal "pácolódik", megmossuk és előkészítjük a zöldségeket. A brokkolit rózsáira szedjük, a répákat felkarikázzuk, a fokhagymát gerezdjeire szedjük és megpucoljuk, és a karalábékat feldaraboljuk.
  3. A halszeleteket kivesszük a rizstejből, majd mindkét oldalát sózzuk, és megszórjuk kakukkfűvel. Ezután az olívaolajjal összekeverjük a borsot, a sót és a majoránnát.
  4. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük (alul-felül sütés). Egy tepsibe helyezzük a halakat és a zöldségeket. Utána a fűszeres olívaolajjal meglocsoljuk. Megkeverjük egy fakanál segítségével, hogy mindenhol érje a fűszer az ételünket.
  5. Alufóliával letakarjuk a tepsinket, és az előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük (én nem szoktam levenni az alufóliát, így is kellően megpirul minden).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4192
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 22.

Ajánló

Bármilyen zöldséget használhatunk, én ezeket találtam a hűtőszekrényemben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami könnyed, de számomra laktató ételt próbáltam elkészíteni. Hát ez lett a végeredmény. Szerintem a férfiaknak is tálalható főétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek