r
Nosalty Logó

Pampuska (Krumplis lángos 4.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
animoni
Pampuska (Krumplis lángos 4.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A mártáshoz

Összesen 1125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A mártáshoz

Összesen 4498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A mártáshoz

Összesen 284 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1773.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    1315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 1125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    331 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7094.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1039 mg
  • Nátrium
    5261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 4498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A mártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit sós vízben puhára főzzük, majd meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Ha úgy érezzük, hogy nem volt elég sós a víz, amiben a krumplit főztük, a tésztába utólag még lehet rakni sót, vagy vegetát.
  2. Míg a krumpli fő, addig a mártást el lehet készíteni, aminek jó, hogyha egy kicsit a hűtőben áll, hogy összeérjenek az ízek. Ehhez egy tálban összekeverjük a mártáshoz valókat: a tejfölt a majonézzel és a mustárral kikeverjük, majd beletesszük a fokhagymát, ezután keverjük hozzá a cukrot és a citromlét, a pirospaprikát pedig mindenki ízlés szerint tegyen bele (ha valaki csípősebben szereti, az tehet bele csípős paprikát is). Fontos, hogy amíg készítjük a mártást, mindig kóstolgassuk! Ezután berakjuk a hűtőbe.
  3. A krumplit hagyjuk kihűlni. A lényeg, hogy ne legyen forró, amikor hozzátesszük a lisztet.
  4. Amikor a krumpli kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, és beleütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a sót, a borsot, a vegetát és a köményt.
  5. A legnehezebb fázis a keverés; robotgéppel, a dagasztó keverőket használva addig keverjük, míg homogén nem lesz a tészta. Először darabos lesz, majd csak aztán kezd el összeállni a tészta. (Akkor jó, ha minden oldalon odaragad a keverőtálhoz.)
  6. Ezután lisztezett evőkanállal kb. fél evőkanálnyit kiszaggatunk és egy tál lisztbe rakjuk az így kapott halmot. (A tészta nagyon ragadós!) Lisztben átforgatjuk, majd lisztes kézzel kb. fél cm vastagságúra kilapogatjuk, és egy tálcára tesszük, míg nem sütjük. A fenti lépést addig ismételjük, amíg elfogy a tészta.
  7. Egy serpenyőben bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
  8. 10 perc hűlés után a mártással együtt tálaljuk.
  9. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  10. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 35753
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
animoni 21 recept

Rakott krumpliból mindig kimaradt pár szem krumpli, amit már sehogyan sem tudtam rárakni, de kidobni is sajnáltam. Párom ötlete volt, hogy a maradék krumpliból csináljuk meg ezt a lángost vacsorára. Nagyon laktató étel, így teljes fogásként is megállja a helyét.

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...