Pampuska (Krumplis lángos 4.)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
animoni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
150g burgonya87 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A sütéshez
-
64g napraforgó olaj564 kcal
A mártáshoz
Összesen
1125
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
600g burgonya347 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A sütéshez
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A mártáshoz
Összesen
4498
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
37.9g burgonya22 kcal
-
18.9g finomliszt69 kcal
-
10.4g tojás13 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A sütéshez
-
16.1g napraforgó olaj142 kcal
A mártáshoz
Összesen
284
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 82.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1773.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 1315 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 165.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
1125
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.4 g
Zsír
-
Összesen 331 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 133 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 99 g
-
Koleszterin 658 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7094.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 401 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 1039 mg
-
Nátrium 5261 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 324.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 660.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 481 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 107 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 554 mg
-
Retinol - A vitamin: 474 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 845 micro
Összesen
4498
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 332 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
284
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
60 dkg burgonya
-
30 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
3 kk só
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
A sütéshez
-
3 dl napraforgó olaj
A mártáshoz
Elkészítés
A tésztához
- A krumplit sós vízben puhára főzzük, majd meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Ha úgy érezzük, hogy nem volt elég sós a víz, amiben a krumplit főztük, a tésztába utólag még lehet rakni sót, vagy vegetát.
- Míg a krumpli fő, addig a mártást el lehet készíteni, aminek jó, hogyha egy kicsit a hűtőben áll, hogy összeérjenek az ízek. Ehhez egy tálban összekeverjük a mártáshoz valókat: a tejfölt a majonézzel és a mustárral kikeverjük, majd beletesszük a fokhagymát, ezután keverjük hozzá a cukrot és a citromlét, a pirospaprikát pedig mindenki ízlés szerint tegyen bele (ha valaki csípősebben szereti, az tehet bele csípős paprikát is). Fontos, hogy amíg készítjük a mártást, mindig kóstolgassuk! Ezután berakjuk a hűtőbe.
- A krumplit hagyjuk kihűlni. A lényeg, hogy ne legyen forró, amikor hozzátesszük a lisztet.
- Amikor a krumpli kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, és beleütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a sót, a borsot, a vegetát és a köményt.
- A legnehezebb fázis a keverés; robotgéppel, a dagasztó keverőket használva addig keverjük, míg homogén nem lesz a tészta. Először darabos lesz, majd csak aztán kezd el összeállni a tészta. (Akkor jó, ha minden oldalon odaragad a keverőtálhoz.)
- Ezután lisztezett evőkanállal kb. fél evőkanálnyit kiszaggatunk és egy tál lisztbe rakjuk az így kapott halmot. (A tészta nagyon ragadós!) Lisztben átforgatjuk, majd lisztes kézzel kb. fél cm vastagságúra kilapogatjuk, és egy tálcára tesszük, míg nem sütjük. A fenti lépést addig ismételjük, amíg elfogy a tészta.
- Egy serpenyőben bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
- 10 perc hűlés után a mártással együtt tálaljuk.
- CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
- CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 35753
- Feltöltés dátuma: 2009. október 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
animoni
21 recept
Rakott krumpliból mindig kimaradt pár szem krumpli, amit már sehogyan sem tudtam rárakni, de kidobni is sajnáltam. Párom ötlete volt, hogy a maradék krumpliból csináljuk meg ezt a lángost vacsorára. Nagyon laktató étel, így teljes fogásként is megállja a helyét.