Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csúsztatott palacsinta Ízek Blogjától

Csúsztatott palacsinta Ízek Blogjától
Csúsztatott palacsinta Ízek Blogjától
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csúsztatott palacsinta a találékony magyar konyha remeke; a hagyományos palacsintától eltérően itt a palacsinták egyik oldalát sütjük csak meg, és a kisült tésztát egymásra halmozva megtöltjük minden földi jóval. Kerülhet bele dió-baracklekvár felváltva, nutella és banán váltakozva, csoki és vanília variálva, de az igazán ínyencek kísérletezhetnek kézműves meggylekvár-étcsoki puding variációval is…

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is készítsük elő a tölteléket, mert nagyon gyorsan meg fognak sülni a palacsintáink.
  2. Ezután a tojásokat válasszuk szét, és a fehérjét verjük kemény habbá, majd tegyük félre.
  3. A tojások sárgáját a margarinnal robotgép segítségével verjük fel, majd keverjük hozzá a csipet sót, lisztet, cukrokat.
  4. A tejet fokozatosan adagoljuk hozzá, lehet, hogy 4 dl-nél kevesebb mennyiség is elég; lényeg, hogy ne túl sűrű, de ne is folyékony masszát kapjunk.
  5. Ha ezzel készen vagyunk, akkor forgassuk bele óvatosan a tojások habját, vigyázva, ne törjük meg.
  6. Előmelegített, pár csepp olajjal kizsírozott serpenyőben csak az egyik felét süssük meg.
  7. Mindig a „megsült” rész kerül alulra, erre halmozzuk még melegen a tölteléket, majd jöhet a következő rész (alul a megsült oldallal).
  8. A legfelső rétegnél fordítva tesszük rá a palacsintát, itt a sült oldal lesz a tetején.
  9. Mint a tortát, úgy szeleteljük, és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 59 712
elküldve: 17
receptkönyvben: 252
elkészítve: 18/21
Facebookon megjelent: 1

szakács

ÍZEK BLOGJA

Mióta szakács: 2013.01.07.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsintatorta, palacsintarakottas

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agyi
agyi Sun, 2014-10-19 10:54

Kedves Izek blogja!
A palacsintának minden verzióját szeretem, és készítettem már, a te csúsztatott verziód nagyon tetszik. Az a kérdésem, hogy összerakás után nem sütöd egy kicsit? Mert sokan úgy készítik,
Habár én is készítettem már mindkét feleképpen, de kíváncsi vagyok a véleményedre!
Köszönettel!
Gábor

IZEK BLOGJA
ÍZEK BLOGJA / IZEK BLOGJA Fri, 2013-03-01 19:15

Szia Alice! Az alja rész főzött csokipuding (sima bolti, egyszerű, olcsó :-)), majd miután ezt gyermekem rétegezte és nem bánt vele csínján (néhány kanál a szájában is landolt), elfogyott, és az utolsó 5-6 réteg kakaóporból van. Mivel a forró palacsintákra tettük rá, a kakaó megolvadt, és rákanalaztuk a lefolyt részt a tetejére. Ennyi :-)))

palice
palice / palice Fri, 2013-03-01 13:56

Szia IZEK BLOGJA!
Olyan jol nez ki a tolteleked! Elarulod,hogy mibol csinaltad? Koszike! :)
Udv,Alice.

IZEK BLOGJA
ÍZEK BLOGJA / IZEK BLOGJA Fri, 2013-03-01 19:14

Szia Alice! Az alja rész főzött csokipuding (sima bolti, egyszerű, olcsó :-)), majd miután ezt gyermekem rétegezte és nem bánt vele csínján (néhány kanál a szájában is landolt), elfogyott, és az utolsó 5-6 réteg kakaóporból van. Mivel a forró palacsintákra tettük rá, a kakaó megolvadt, és rákanalaztuk a lefolyt részt a tetejére. Ennyi :-)))

412
tojás 6 db
margarin 10 dkg
finomliszt 15 dkg
tej 4 dl
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
napraforgó olaj 2 ek