Nosalty Logó

Mágnás palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Mágnás palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez és a díszítéshez

Összesen 859 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez és a díszítéshez

Összesen 3430 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez és a díszítéshez

Összesen 304 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    131 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 859 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    246.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2510.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1122 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.2 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    524 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1545 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1304 micro
Összesen 3430 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 304 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez és a díszítéshez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A vajat felolvasztjuk, langyosra hűtjük.
  2. Elkeverünk benne 2 ek cukrot, a tojássárgákat. Apránként hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt, a reszelt citrom- és narancshéjat, a rumot.
  3. A maradék cukoral kemény habbá verjük a tojásfehérjét. A habot óvatosan a masszához keverjük.
  4. Palacsintasütőben olajat hevítünk és annyi masszát teszünk bele, amely kb. 1 cm vastagon borítja a serpenyő alját. A palacsintának csak az egyik oldalát süssük meg, a felső oldala habos maradjon. Óvatosan tűzálló tálra csúsztatjuk.
  5. A habos oldalt megszórjuk darált dióval, lekvárt csöpögtetünk rá.
  6. Így megsütjük a többi palacsintát is (6-8 palacsinta lesz ebből a mennyiségből).
  7. Az utolsó palacsintát megfordítva - sült felével felfelé - tesszük a többi tetejére, megkenjük lekvárral.
  8. Előmelegített sütőben összeforrósítjuk (de ne tovább, mert megsül a habos része).
  9. A sütőből kivéve megszórjuk dióval, diógerezdekkel, málnával díszítjük (ez el is maradhat).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14360
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 04.

Ajánló

Különleges meleg desszert ünnepi alkalomra.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

8zsuzsa8 208 recept

Különleges palacsinta, kicsit macerás, de megéri. A férjem nem szereti a diót, ezért én mandulával vagy mogyoróval szoktam csinálni, bár dióval szerintem ízesebb. A képen is mogyorós változat látható.

Hozzászólások

3masmama

Nagyon érdekes recept. Nem üli meg a gyomrot, a habosan hagyott/félig sült palacsinta?

8zsuzsa8

Egyáltalán nem nehéz. Nem marad nyers, csak krémes állagú lesz. Amúgy sem lehet hatalmas adagot csinálni bel?le. Próbáld ki, szeretni fogod! Zsuzsa

pintyöke72

Én is pontosan így készítem. :) Tökéletes !

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek