Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piña Colada palacsinta

Piña Colada palacsinta
Piña Colada palacsinta
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az örök nagy kedvenc: palacsinta. Most kicsit modernebb, mutatósabb változatban készítettem.

hozzávalók / 6 adag

A palacsintához

A krémhez

Az öntethez

ajánlat

Friss ananász híján használhatunk konzerv gyümölcsöt is (kb. 20 dkg-ot).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a sót és a tojást. Apránként hozzádolgozzuk a tejet és a vajat, közben folyamatosan keverjük rugós fejű habverővel, így biztos csomómentes lesz a tésztánk. 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A krémhez összemelegítjük a kétfajta tejet, közben felverjük a tojást és a sárgákat a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet. Fokozatosan a meleg tejbe öntjük, és folyamatos keverés mellett pár percig lassú tűzön főzzük, hogy jól besűrűsödjön.
  3. Megpucoljuk az ananászt, és egészen apró darabokra felszeleteljük. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rátesszük az ananászdarabokat, és meghintjük a barna cukorral. Lassú tűzön karamellizáljuk egy kicsit, majd a krémhez adjuk, és jól összekeverjük.
  4. Míg hűl a krém, kisütjük a palacsintákat. (kb. 10 db lesz belőle.)
  5. Folpackkal kibélelünk egy kisebb -23 cm átmérőjű- kuglófformát (aminek nincs a közepén lyuk), beleterítünk egy palacsintát, megkenjük az ananászos krémmel, és így haladunk a rétegezéssel, míg el nem fogynak a hozzávalók (palacsinta legyen az utolsó réteg).
  6. Óvatosan megnyomkodjuk a tetejét, hogy a palacsinták jól felvegyék a forma alakját, folpackkal letakarjuk a tetejét, és legalább 3 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  7. Tálalás előtt a folpack segítségével kicsit megmozgatjuk a palacsinta széleit, majd egy tálaló tányérra fordítjuk óvatosan.
  8. Elkészítjük hozzá az öntetet, és óvatosan meglocsoljuk vele.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 608
elküldve: 2
receptkönyvben: 290
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta ananászos-kókusztejes krémmel, ananászos palacsintatorta, ananászos rakott palacsinta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaborsika
Rozalie / szaborsika Tue, 2010-06-15 10:51

Nagyon jónak tűnik.
Jó kísérőnek tűnik nyáresti baráti összejöveteleknek :)
Köszi az ötletet!

Humanoid
Humanoid Sat, 2010-03-06 22:27

Hogy ne használjak közhelyeket:Tök jó!(és nagyon mutatós)Kösz a recipét!

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-03-06 14:47

Szia Mignon!
Ez nagyon jól néz ki. Tök jó ötlet! :-)
Üdv:
Eszter

545
finomliszt 18 dkg
porcukor 7.5 dkg
1 csipet
tojás 1 db
tej 4 dl
vaj 1 dkg
kókusztej 2 dl
tej 2 dl
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
cukor 4 dkg
finomliszt 5 dkg
ananász 1 db
vaj 5 dkg
barna cukor 5 dkg
kókusztej 0.5 dl
ananászlé 0.5 dl
rumaroma 3 csepp