r
Nosalty Logó

Padlizsánkrémes melegszendvics

Marti48
Padlizsánkrémes melegszendvics
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

407
Kalória
13.2g
Fehérje
42.3g
Szénhidrát
22.2g
Zsír
232g
Víz
21.4g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
8.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1223 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1294.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    232 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3883.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    1029 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    1888 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    127 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    696.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1294 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2454 micro
Összesen 1223 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

  1. Meghámozzuk, felkockázzuk a padlizsánt, enyhén besózzuk, állni hagyjuk legalább 1/2 órán keresztül. A póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát és a csípős (friss) paprikát apróra aprítjuk. A bazsalikomleveleket tépkedjük (így jobban érvényesül az aromája, mintha késsel aprítanánk fel).
  2. Az olívaolajat felhevítjük egy nagyobb teflon-serpenyőben, pórét-padlizsánt (amit előzőleg kinyomkodtunk és leöblítettünk) rászórjuk az olajra, magas hőmérsékleten, állandó kevergetés közben ca. 5 percen keresztül megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, borsozzuk. Redukált hőmérsékleten, lukacsos fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A kihűtött padlizsánt összekeverjük a majonézzel, citromlével, aprózott olívabogyóval és a parmezán 2/3-val.
  4. Kettévágjuk a zsemléket, vékonyan megkenjük vajjal, majd rájuk halmozzuk a szendvicskrémet. Előmelegített sütő rácsára helyezve megsütjük őket. Az utolsó pár percben a tetejükre szórjuk a maradék parmezánt, ha ez szépen megolvadt, készen is vagyunk.
  5. Paprikakarikákkal, egy-két olívabogyóval, citromlével becsepegtetett paradicsom- karikákkal, bazsalikomlevelekkel találjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Elkészítettem Csikipiri, kedves főzőtársam Padlizsánpástétom c. receptjét, és ezen felbuzdulva,  egy másik alkalommal én ezt a melegszendvicskrémet kreáltam reggelire.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek