r
Nosalty Logó

Padlizsánkrémes fasírt mikróban sütve

Matkovics Eszter
Padlizsánkrémes fasírt mikróban sütve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

466
Kalória
35.8g
Fehérje
32g
Szénhidrát
21.6g
Zsír
413.2g
Víz
144g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
12.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1003.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    413.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3009.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1256 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1239.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 1397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

  1. Először az apróra szaggatott zsemléket beáztatjuk a tejbe és a vízbe.
  2. A padlizsánokat meghámozzuk, apró darabokra szeljük, és az olívaolajon puhára pároljuk. Keverőtálba tesszük, a fokhagymát nyomóval hozzáadjuk az összes hozzávalóval együtt, majd apróra szeljük a hagymát, és összekeverjük.
  3. Mikor kész a padlizsán, összenyomjuk, a zsemlét kinyomjuk, és mindent összegyurmázunk.
  4. Sütőzacskóba tesszük a kapott masszát,a mikrót harmadik sütőfokozatára kapcsoljuk, és 15 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Néhány nappal ezelőtt csináltam padlizsánkrémet, ami eléggé fokhagymásra sikerült. A mai ebéd fasírt, mivel az összes fokhagymám elfogyott, és ebbe a hőségben ki sem akartam mozdulni, így összekevertem a masszákat. Nem is gondoltam, hogy ennyire finom lesz!:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...