r
Nosalty Logó

Kesudiós lencsefasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Kesudiós lencsefasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1416 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2833 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1918 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    826 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    2526 micro
  • β-karotin
    6171 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 1416 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    135.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3836.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    1823 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    477.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1516 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1652 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    5052 micro
  • β-karotin
    12342 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 2833 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    464 micro
  • β-karotin
    1132 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    236 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét megmossuk, bő vízben feltesszük főni paradicsommal, babérlevéllel, pucolt, szeletelt répaval és a pucolt hagymával. Kb. 45 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A kesudiót durvára metéljük, összekeverjük a lencsével, hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, a morzsát, a fokhagymanyomón lenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, 5 percet állni hagyjuk.
  3. Nedves kézzel kis fasírtokat formázunk belőlük.
  4. Felhevítjük az olajat, kisütjük benne a lencsefasírtokat, mindkét oldalukat jól átpirítjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5512
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 28.

Ajánló

Tatármártással vagy majonézzel tálaljuk magában vagy párolt krumplival. Tehetünk bele még ízlés szerint apróra vágott petrezselymet vagy snidlinget is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy vegetariánus újságban akadtam erre a receptre, finom lett a végeredmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek