r
Nosalty Logó

Kesudiós lencsefasírt

Cafika
Kesudiós lencsefasírt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1416
Kalória
58.6g
Fehérje
152g
Szénhidrát
67.9g
Zsír
238.7g
Víz
209.5g
Koleszterin
22.5g
Élelmi rost
16.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1416 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2833 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1918 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    152 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    238.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    826 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    2526 micro
  • β-karotin
    6171 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 1416 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    135.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3836.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    1823 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    304.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    477.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1516 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1652 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    5052 micro
  • β-karotin
    12342 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 2833 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    464 micro
  • β-karotin
    1132 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    236 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

  1. A lencsét megmossuk, bő vízben feltesszük főni paradicsommal, babérlevéllel, pucolt, szeletelt répaval és a pucolt hagymával. Kb. 45 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A kesudiót durvára metéljük, összekeverjük a lencsével, hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, a morzsát, a fokhagymanyomón lenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, 5 percet állni hagyjuk.
  3. Nedves kézzel kis fasírtokat formázunk belőlük.
  4. Felhevítjük az olajat, kisütjük benne a lencsefasírtokat, mindkét oldalukat jól átpirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p

Egy vegetariánus újságban akadtam erre a receptre, finom lett a végeredmény.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...