Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánfasírt 2. -kuszkuszos

Padlizsánfasírt 2. -kuszkuszos
Padlizsánfasírt 2. -kuszkuszos
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a fasírtot is keleti étel, a kibbeh ihlette. A kibbeh egy padlizsános fasírt, amely bulgurral készül. Az én padlizsános fasírtom majdnem kibbeh, mivel bulgur nem volt otthon, csak kuszkusz, és a keleties jellegű fűszerezést is elhagytam. Az előbbieket leszámítva megegyezik a kibbeh készítésével a kuszkuszos padlizsános fasírt készítése. Egyszerű, gyors és finom. Egy újabb lehetőség a padlizsán felhasználására.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Melegen, citrommal meglocsolva, petrezselyemzölddel megszórva, paprikával vagy akár joghurtos mártogatóssal kínálhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kuszkuszt leöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és hagyjuk, hogy felszívja a vizet, és megduzzadjon.
  2. A padlizsánt meghámozzuk, kockákra szeleteljük.
  3. A megtisztított és nagyobb darabokra vágott hagymát, a fokhagymát és a felkockázott padlizsánt, valamint a magjaitól, csutkájától megtisztított chilipaprikát egy késes aprítóba tesszük, és annyira apróra vágjuk, hogy szinte pépes legyen.
  4. A padlizsános masszát összekeverjük a kuszkusszal és a keményítővel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 10 percig pihentetjük.
  5. Ezt követően 4-5 cm átmérőjű pogácsa fasírtokat formálunk a masszából, és forró olajban kisütjük. (Az olaj mennyisége annyi legyen, hogy kb. a fasírtok feléig érjen.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 611
elküldve: 3
receptkönyvben: 313
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

padlizsános-kuszkuszos fasírt, kuszkuszos padlizsánfasírt, fasírt padlizsánnal és kuszkusszal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gzsda
gzsda Fri, 2011-12-30 23:46

Épp most sül a sütőben, olaj nélkül, kuszkusz helyett kölessel. :)

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Tue, 2011-07-05 15:09

Czehmi!
Elnézést a késői válaszért. Azt tudom tanácsolni, hogy próbáld ki:) Nem tudom milyen lesz a végeredmény, nem nagyon használok kölest.

czehmi
czehmi Tue, 2011-06-21 16:47

Vajon kuszkusz helyett kölessel is lehetne keményíteni?

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Wed, 2011-03-09 21:34

Kedves Kunkrisz! Örülök, hogy másodszor sikerrel jártál. Jól tetted, hogy ötletesen a magad ízlésére formáltad a receptet:)

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Mon, 2011-02-21 19:21

Kedves Kunkrisz! Örülök, hogy nem szegte kedved a próbálkozás, készítsd el máskor is!Jól tetted, hogy a nedvességet ellensúlyoztad száraz hozzávalóval. Ami a kesernyésséget illeti, sok minden okozhatja, esetleg a padlizsán kora, fajtája is. Én is fém késsel vágtam, nekem nem volt keserű ízű. Ha karakteres, csípős a hagyma íz, kiérződhet a fasirtból.

kunkrisz
kunkrisz Wed, 2011-03-09 20:03

Kedves Kalandor:)

Másodszorra nem bíztam a véletlenre: tepsiben megpirítottam az egész padlizsánt, majd lehúztam a héját, és az apróra vágott hagymával, fokhagymával és a leforrázott kuszkusszal elkevertem. Petrezselyemmel, sóval borssal ízesítettem - ISTENI lett:)
Az anyagokat nem mértem, az állag alapján döntöttem a kuszkuszka mennyiségéről:)
Köszönöm mégegyszer ezt a remek ételt, krumplipürével tettem tartalmas ebéddé:)

kunkrisz
kunkrisz Mon, 2011-02-21 13:50

Kedves Tündér,

Megcsináltam a fasírtot, mert alapból szeretem a padlizsánt:) két észrevételem lenne:
A padlizsánok eltérő méretéből adódóan nekem vizes maradt a massza, de lehet mert pépesre daráltam a hozzávalókat... Pótoltam még kuszkusszal, akkor is, így hogy egészséges maradjon tettem bele zabkorpát:) ettől sem száradt ki a kezem,de a forró olajban szépen megsült és összeállt.
A másik amit észrevettem, hogy kesernyés lett az íze... Régebben olvastam, hogy a padlizsán fémmel érintkezve megkeseredik.... nos vagy ettől, vagy hogy a hagyma leve benne maradt, nem tudom.
Mindenesetre nekem nem szegte kedvem, megcsinálom máskor, mert egészséges és tápláló:)
köszönöm:)

927
padlizsán 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
chili 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
kuszkusz 5 dkg
víz 1 dl
napraforgó olaj 2 dl