r
Nosalty Logó

Pacalleves Cárevicstől

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cárevics
Pacalleves Cárevicstől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Leves

Burgonyagombóc

Összesen 401 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Leves

Burgonyagombóc

Összesen 4002 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Leves

Burgonyagombóc

Összesen 64 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1843 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    1478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2957 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 401 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.8 g

Zsír

  • Összesen
    218.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18429.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1381 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    1625 mg
  • Nátrium
    14785 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2012.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3424 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    2224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29574 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1212 micro
Összesen 4002 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 64 Kcal

Hozzávalók

Leves

Burgonyagombóc

Elkészítés

Leves

  1. A füstölt tarját megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd csíkokra vágjuk.
  2. A pacalt csíkokra vágás után a zöldségekkel együtt, sós vízben feltesszük főni. Ameddig fől, kevés olajon a finomra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk. Ebbe tesszük majd a megfőtt pacalt. Vigyázzunk, a zöldség ugye előbb puhul meg, mint a hús, ezért azt, amikor megfőtt, kivesszük a gyomor mellől, hasábra vágjuk, félretesszük. A pacalt a hagymán megsózzuk és borsozzuk, kevés tárkonnyal fűszerezzük, majd a fokhagymával együtt még pároljuk. Felengedjük csontlével, és egy kis tárkonyecetet teszünk bele.
  3. Míg felforr a levesünk, az előzően megfőtt burgonyát áttörjük, liszttel meg a tojással összegyúrjuk, sót, borsot, kevés reszelt szerecsendiót teszünk bele, és vizes kézzel apró gombócokat formálunk, amit a lobogva forró levesbe teszünk.
  4. Amikor megfőttek a gombócok, a tejfölből liszt hozzáadásával habarást készítünk, és a forró levest ezzel sűrítjük.
  5. Tálaláskor a levesbe tesszük a csíkokra vágott tarját, zöldségeket. Citrom gerezddel díszítve, egy kis zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3579
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 28.

Ajánló

Ezt a cseh eredetű finom levest bátran ajánlom a pacal szerelmeseinek.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pacalleves Cárevicstől
Cárevics 10 recept

A hentesemet már sikerült párszor elkápráztatnom különleges kívánságaimmal. Egyszer pacalt kértem tőle, de nem a százrétűt, mondván levesbe lesz. Levesbe? Kérdezte, és hozzátette, hogy ő csak pörköltbe ismeri. Pedig milyen finom levesbe, rántva, savanyúan is, soroltam. Elképedt, hogy ezt a kitűnő marhahúst, ami régebben kizárólag csak a szegények eledele volt, mennyi mindenre felhasználható a gasztronómia területén. Ezúton a "Pilzeni pacallevest" alakítottam át, egy kicsit "Cáratyuska" módon.

Hozzászólások

Hozzávalók

Leves

Burgonyagombóc

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!