r
Nosalty Logó

Őzlábgombás teljes kiőrlésű óriás pizza

Iluska
Őzlábgombás teljes kiőrlésű óriás pizza
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pizzatészta

Feltét

612
Kalória
16.5g
Fehérje
96.8g
Szénhidrát
19.8g
Zsír
331.7g
Víz
5.3g
Koleszterin
14g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pizzatészta

Feltét

Összesen 612 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pizzatészta

Feltét

Összesen 2442 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pizzatészta

Feltét

Összesen 123 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1812.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    331.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 612 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    79.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7249 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1608 mg
  • Nátrium
    4731 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    387.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    1326.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    1644 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1157 micro
Összesen 2442 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    468 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

Pizzatészta

  1. Egy bögre langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt. Kimérjük a 2 bögre lisztet egy tálba. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, oregánót, olajat és még egy pohár langyos vizet. Megdagasztjuk a tésztát. (Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá kis langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet.)
  2. Jól belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is. Letakarjuk, és kb. 1 óra hosszat kelesztjük.(langyos helyen!)
  3. Közben elkészítjük a gombás feltétet.
  4. A megkelt tésztát a legnagyobb sütőlapra, vagy tepsire téve kinyújtjuk, hogy igen nagy kör alakú tésztánk legyen.
  5. A sajtkrémmel megkenjük az alapot. Erre halmozzuk a kész gombás ragut. Mindenhova jusson.
  6. A sütőt begyújtjuk, a tepsit egyből be is toljuk. 200 C fokon megsütjük. Akkor jó, mikor a tésztánk alja már világosbarnás színű. Ha megsült, melegen vagy hidegen tálalhatjuk. Jó étvágyat!

Feltét

  1. A zsíron a vörös-, és fokhagymát nagyon apróra vágva megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot.
  2. A megtisztított őzlábgombát szintén apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Kavargatva pároljuk. A fűszereket, beleértve a fűszerpaprikát is hozzátesszük.
  3. Kb. 30 percig fedő alatt, néha megkeverve készre pároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mindig így készítem a pizzatésztát, bár a lisztekkel játszani szoktam, hol ilyet, hol mást teszek bele. Több fajta lisztet tartok itthon. Soha nem használtam pizzalisztet, és mindig tökéletes pizzát készítettem.... :-)))

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek