Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ötmagvas és diós sajtos-sós rudak

Ötmagvas és diós sajtos-sós rudak
Ötmagvas és diós sajtos-sós rudak
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet valójában a kedvenc cukrászdámból kaptam Gödöllőn. Ott azonban a cukrász maga készíti el a leveles (vajas) tésztát. Mivel nekem nincs olyan sok időm, hogy az eredeti recept szerint elkészítsem a tésztát, bolti levelest használok. Az eredmény így is mindig sikert hoz!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Változat:
A diós-sajtos változatot apróra vágott dióval és kétféle reszelt sajttal szoktam megszórni, és enyhén sózom. Az elkészítés menete egyébként egyezik az előzőekkel. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát kiolvasztjuk, és gyúródeszkán tepsi méretűre kinyújtjuk. Közben a sütőt előmelegítjük.
  2. A kinyújtott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és a felvert tojással alaposan megkenjük.
  3. Megszórjuk a tésztát a magvakkal: tökmag, fenyőmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag, sajt, majd az egészet megsózzuk. Ha a magok eleve sósak, akkor természetesen enyhébben, vagy egyáltalán nem sózzuk.
  4. Éles késsel a rudak kívánt méretére felszeljük a tésztát, és az előmelegített sütőben középső magasságon kb. 20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 15 086
elküldve: 2
receptkönyvben: 159
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Marianna

Mióta szakács: 2010.06.26.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tökmagps-lenmagos-fenyőmagos-szezámmagos-napraforgómagos sós rúd leveles tésztából

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mana75
Marianna / Mana75 Tue, 2011-07-26 10:02

Nosza rajta Henikém! :) Nővérkéd is feltehetne néhány csodát a műveiből! Nem beszélve rólad!;)

Heni77
Heni77 / Heni77 Sat, 2011-07-16 17:18

Marianna!
Ebből én is fél kg-os adagokat veszek mindig ama bizonyos gödöllői cukrászdában! :)
Itthon még nem próbáltam elkészíteni, no de talán majd most.
Üdv,
Heni

szakacs1
szakacs1 Thu, 2010-09-30 19:21

A sütit bevittem a munkahelyemre és nagy sikert arattam vele. Tehát bátram mondom az íze jó lett. Most már azt is értem, hogy miért nem emelkedett meg rendesen, bizonyára a rengeteg mag miatt.

szakacs1
szakacs1 Wed, 2010-09-29 21:22

nekem nem sikerült ez a süti, felvágtam még nyersen, de összesült így újra kellett vágni, de akkor már nem sikerült az eredeti vágást reprodukálni. a 1/2 kiló tésztához sok volt a mag is. mit rontottam el?

Mana75
Marianna / Mana75 Thu, 2010-09-30 14:02

Sajnos a szétvágás nekem se mindig sikerül tökéletesen és néha nekem is rá kell segíteni sütés után. Az biztos, hogy jó kés kell hozzá! Az eredetei hajtogatott leveles tésztával könnyebb ezt a műveletet ellvégezni, de az olyan sok idő, mire elkészítem, hogy én inkább elfogadom, hogy a mirelitből nem minden szeletnek lesz tökéletes a széle.
A magokkal kapcsolatban az az igazság, hogy csak úgy gondolomra írtam le a mennyiségeket, nem mértem ki pontosan. Amennyit az én tésztám igényelt, annyit írtam le kb., de természetesen ezeket a mennyiségeket lehet variálni, ahogy tetszik. Az biztos, hogy ha túl sok a rászórt feltét, a tészta nem tud rendesen megemelkedni...
Remélem, azért az íze nem lett rossz! Üdv: Marianna

Mana75
Marianna / Mana75 Sat, 2010-07-10 14:05

Minidig a nagyobb magokkal kezdjük a szórást, hogy mindegyik mag meg tudjon tapadni a tésztán!

771
leveles tészta 500 g
tökmag 120 g
fenyőmag 16 g
napraforgómag 20 g
lenmag 20 g
szezámmag 20 g
sajt 5 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint