r
Nosalty Logó

Ötmagvas és diós sajtos-sós rudak

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marianna
Ötmagvas és diós sajtos-sós rudak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 771 kcal
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 3082 kcal
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 771 kcal
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    196.6 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3580.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    864 mg
  • Nátrium
    1368 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 3082 kcal
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kiolvasztjuk, ésgyúródeszkán tepsi méretűre kinyújtjuk. Közben a sütőt előmelegítjük.
  2. A kinyújtott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és a felvert tojással alaposan megkenjük.
  3. Megszórjuk a tésztát a magvakkal: tökmag, fenyőmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag, sajt, majd az egészet megsózzuk. Ha a magok eleve sósak, akkor természetesen enyhébben, vagy egyáltalán nem sózzuk.
  4. Éles késsel a rudak kívánt méretére felszeljük a tésztát, és az előmelegített sütőben középső magasságonkb. 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15856
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 13.

Ajánló

Változat: A diós-sajtos változatot apróra vágott dióval és kétféle reszelt sajttal szoktam megszórni, és enyhén sózom. Az elkészítés menete egyébként egyezik az előzőekkel. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marianna 11 recept

Ezt a receptet valójában a kedvenc cukrászdámból kaptam Gödöllőn. Ott azonban a cukrász maga készíti el a leveles (vajas) tésztát. Mivel nekem nincs olyan sok időm, hogy az eredeti recept szerint elkészítsem a tésztát, bolti levelest használok. Az eredmény így is mindig sikert hoz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek