Nosalty Logó

Extra sajtos rúd

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Extra sajtos rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 649 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3891 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 344 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1413.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 649 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.6 g

Zsír

  • Összesen
    225.7 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8482.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1345 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    5377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2073 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2044 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 3891 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 344 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet sóval, sajttal összekeverjük, majd a hideg vajjal ujjbeggyel gyorsan összemorzsoljuk.
  2. A felvert tojásos tejet hozzákeverjük, és összedolgozzuk gyors mozdulatokkal, hogy a kezünk melegét minél kevésbé vegye át.
  3. Ütögetve tömörítjük, nem gyúrjuk.
  4. Lapos koronggá pofozgatjuk a tésztát, és legalább 1 órára lehűtjük, csalhatunk egy kis mélyhűtőzéssel.
  5. 3 mm-re nyújtjuk, és csíkokra vágjuk a tésztát.
  6. Megkenjük és sajtozzuk.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt sül meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 53677
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 21.

Receptkategóriák

Jamie Oliver "sós omlós tésztája" ez a süti, kis átdolgozással annak érdekében, hogy minél sajtosabb legyen.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

egész bisztos hogy kiprobálom,szép és bisztosan finom

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett, csak sajnos kicsit szàraz! Mit rontottam el? Igaz, nekem több lisztet "kért" a tészta.

Törölt felhasználó

Szia! Igen, ez szárazabb fajta süti egy kicsit, szerintem a tej miatt. Esetleg próbáld meg tej helyett tejföllel.

Kisisa

Szia! Megsütöttem, finom lett. :) A hozzávalókon annyit módosítottam, hogy tej helyett kb. 200 gramm tejfölt tettem bele. Gyúrtam és beh?tés után háromszor hajtogattam is a tésztát. Aztán kinyújtottam (kicsi lisztezést igényelt még), rugalmas, jól kezelhet? tésztát kaptam, majd felvágtam és kisütöttem. :) Mindenkinek ízlett. :) Köszi a receptet.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.