r
Nosalty Logó

Extra sajtos rúd

NS
Extra sajtos rúd
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

649
Kalória
17.8g
Fehérje
58.6g
Szénhidrát
37.6g
Zsír
44.1g
Víz
192.4g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
1.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 649 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3891 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 344 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1413.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 649 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.6 g

Zsír

  • Összesen
    225.7 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8482.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1345 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    5377 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    351.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2073 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2044 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 3891 kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet sóval, sajttal összekeverjük, majd a hideg vajjal ujjbeggyel gyorsan összemorzsoljuk.
  2. A felvert tojásos tejet hozzákeverjük, és összedolgozzuk gyors mozdulatokkal, hogy a kezünk melegét minél kevésbé vegye át.
  3. Ütögetve tömörítjük, nem gyúrjuk.
  4. Lapos koronggá pofozgatjuk a tésztát, és legalább 1 órára lehűtjük, csalhatunk egy kis mélyhűtőzéssel.
  5. 3 mm-re nyújtjuk, és csíkokra vágjuk a tésztát.
  6. Megkenjük és sajtozzuk.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt sül meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Jamie Oliver "sós omlós tésztája" ez a süti, kis átdolgozással annak érdekében, hogy minél sajtosabb legyen.

További receptek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Túrós rúd füstölt sajttal

Ahány gramm liszt, annyi túró és vaj, ez az alapreceptje a világ legfinomabb sajtos falatkájának, a sajtos rúdnak. Ebből a tésztából lehet pogácsát is szaggatni, a fő, hogy minél ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek