r
Nosalty Logó

Ötletes lángos Gabimamitól

Gabimami58
Ötletes lángos Gabimamitól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

1027
Kalória
25.6g
Fehérje
107.3g
Szénhidrát
55.6g
Zsír
109.7g
Víz
53.9g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1027 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 8209 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3151.2 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    2126 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    109.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1027 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205 g

Zsír

  • Összesen
    444.7 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    121 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25209.9 g
  • Cink
    545 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    2752 mg
  • Vas
    447 mg
  • Magnézium
    700 mg
  • Foszfor
    3411 mg
  • Nátrium
    17011 mg
  • Réz
    22 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    858.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    877.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1048 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    125 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    58 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    245 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1315 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 8209 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 320 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Krumplit meghámozzuk, vékonyra felkarikázzuk, majd vízzel megmossuk, s 6 dl enyhén sós vízben készre főzzük, közben a fokhagymát, vöröshagymát, megtisztítjuk, és sajtreszelőn lereszeljük, majd félretesszük.
  2. A liszteket egy mély tálba öntjük, kissé összekeverjük, majd közepébe mélyedést készítünk, ebbe morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a sót és cukrot. Majd a megfőtt krumpliról a vizet egy kis tálba szűrjük, és a tejföllel összekeverjük, ennek felét az élesztőre öntjük, 5 percet állni hagyjuk.
  3. A puhára főtt krumplit krumplitörővel pépesre törjük, majd ehhez hozzákeverjük a túrót, s a lisztre öntjük.
  4. Majd az összes hozzávalót s tejfölös lét beletesszük az olaj kivételével, jól összedolgozzuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk, ezután az olajat is beledolgozzuk.
  5. Jól lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és három cipót formálunk belőle, egyesével kinyújtjuk 35x25 cm téglalapra.
  6. Éles késsel kockára szeleteljük.
  7. Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a kockára vágott tésztát téglalapra kissé megnyújtjuk, és sütjük.
  8. Amikor mind kisütöttük, tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

Ezt most még először készítettem el saját ötletem apaján. Ne csak a hagyományt őrizzem, kissé új köntösbe öltöztettem. Nagyon finom lett.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek