Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos crostata

Barackos crostata
Barackos crostata
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barackot felhasználás előtt meg is hánthatjuk. A barack héja könnyen lehúzható lesz, ha pár pillanatig lobogó vízbe merítjük, majd jéghideg vízbe.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet a sóval, a cukorral és a hideg vajjal elmorzsoljuk, majd hozzádolgozzuk a tojást. A tésztát fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percet hűtőben pihentetjük.
  2. A barackot megmossuk, kimagozzuk. Az olvasztott vajat simára keverjük a lekvárral.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, kb. 28 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Egy sütőpapírral kibélelt 24 cm átmérőjű piteformába rendezzük. Az alját villával megszurkáljuk, majd megszórjuk a mandula 2/3-ával. Elosszuk rá a barackot, meglocsoljuk a vajjal elkevert lekvárral, és megszórjuk a maradék mandulapehellyel.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb.30 perc alatt megsütjük. Kivesszük és hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 311
elküldve: 10
receptkönyvben: 160
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

barackos süti, barackos pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

525
finomliszt 250 g
cukor 75 g
1 csipet
vaj 125 g
tojás 1 db
sárgabarack 500 g
sárgabaracklekvár 100 g
vaj 35 g
mandulapehely 40 g