r
Nosalty Logó

Tejszínes-sárgabarackos pite

Zúza
Tejszínes-sárgabarackos pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Tejszínes öntet

Továbbá

402
Kalória
6.1g
Fehérje
29.2g
Szénhidrát
30.1g
Zsír
115.9g
Víz
172g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
20.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Tejszínes öntet

Továbbá

Összesen 402 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Tejszínes öntet

Továbbá

Összesen 2413 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Tejszínes öntet

Továbbá

Összesen 207 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    115.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 402 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    180.4 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1032 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3262 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    1011 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    175.5 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    695.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2082 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5402 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1148 micro
Összesen 2413 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    467 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a cukrot, majd a hideg vajdarabkákkal összemorzsoljuk.
  2. Gyors mozdulatokkal hozzágyúrjuk a tojást és a tejfölt is. (Igyekezzünk, hogy a vajnak ne legyen ideje megolvadni.)
  3. Formázzunk bucit, majd folpackba csomagolva 1 órán át pihentessük hűtőben.
  4. Enyhén kivajazott piteformába nyomkodjuk (ki is nyújthatjuk) úgy, hogy a forma szélére is feltapadjon. Nem baj, ha kicsit túllóg, ujjainkkal hullámosra lehet formázni.
  5. Vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd megszórjuk zsemlemorzsával. (A hozzávalók a "Továbbá" fázisnál vannak felsorolva.)
  6. Félbevágjuk a barackokat, majd 1/2 cm-es szeletekre vágjuk. Egymást kicsit fedve, cserépszerűen elrendezzük a tésztán.

Tejszínes öntet

  1. Ráöntjük a tejszínes keveréket. (Nem kell géppel felverni, elég kézi habverővel vagy villával összemixelni.)

Továbbá

  1. Előmelegített sütőben 30-40 percig aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Napsárga színű pite, zamatos sárgabarackkal. Szerencsére ontja magáról a fa, hamarosan készíthetem újra.:-)

További receptek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...