r
Nosalty Logó

Őszi-sárgabarackos pite

Nyuszikutya
Őszi-sárgabarackos pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Tetejére

580
Kalória
8.2g
Fehérje
71.5g
Szénhidrát
30.2g
Zsír
200g
Víz
80.2g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
23.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Tetejére

Összesen 580 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Tetejére

Összesen 3475 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Tetejére

Összesen 181 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    200 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1089 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 580 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    181 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1370.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    428.9 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1200 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2138 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1554 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    6534 micro
  • β-crypt
    943 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1348 micro
Összesen 3475 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A lisztet a vajjal, a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a hideg vizet, annyit, hogy a tészta összeálljon.
  3. Két részre osztjuk, hűtőbe tesszük fél órára.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. A megmosott, meghámozott barackokat gerezdekre vágjuk. Meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a cukrot és a keményítőt. Összekeverjük.
  2. A tészta egyik felével kibélelünk egy pite formát. Megkenjük a tésztát a felvert vizes tojás keverékével. Ez azért szükséges, mert így sütés közben nem ázik el a tészta a gyümölcstől.
  3. Beletesszük a tölteléket. Apróra vágjuk a vajat, és rárakjuk elszórtan a töltelékre. A másik tésztalapot kinyújtjuk, csíkokra szeleteljük, és rácsokat teszünk a pitére.
  4. A szélét a maradék tésztával körberakjuk, majd villával díszítjük.

Tetejére

  1. Tetejét megkenjük a maradék vízzel elkevert felvert tojással. Barna cukorral meghintjük, hogy sütés után szép arany színű legyen.
  2. Megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Nagyon szeretem a gyümölcsös pitéket. Sokat kóstoltam már, a kedvencem a barackos volt. Magam állítottam össze ezt a receptet minimális cukorral, mert így a gyümölcsíz dominál. Nekünk nagyon ízlett. Kezdődik a barack szezon, próbáljátok ki!

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...