Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oroszkrémtorta 5.

Oroszkrémtorta 5.
Oroszkrémtorta 5.
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavaly is én készítettem apukámnak a tortáját, és most is. Idén lett 50 éves, így igyekeztem nagyon finomat készíteni neki. Hála az égnek sikerült is:)
Apukám nagyon szereti a habos süteményeket, és ettől a tortától teljesen elvolt ájulva.
Nagymamám egy igazi konyhatündér, de még ő is azt mondta, hogy "Ez igen", és nála ez egy hatalmas bók.
A receptet nem én találtam ki. A recept kiagyalója egy elbűvölő ember, Alíz. Tőle származik a recept, amiért millió köszönet,
mert ennél finomabb Oroszkrém torta nincsen. :-)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Cukrozott gyümölcsöt én egy áruházban vettem, méghozzá a pénztárnál való álldogáláskor. Kék zacskóban van, és gyümölcsformájú cukrozott zselék vannak benne. Annyi a baj vele, hogy össze kell vágni, de ezen kívül nagyon olcsó és jó dolog:). Mikor összevágjuk, észre vesszük majd, hogy összeragadnak a cukordarabkák. Ezt könnyen tudjuk orvosolni úgy, hogy megszórjuk annyi cukorral, amennyi szétválasztja a darabkákat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  5 tojásból sütünk egy kerek piskótát, amit 2 lappá vágunk. Vághatjuk 3-ba is, hogy ha szépen feljött a piskóta.
  2. A mazsolát a rumba áztatjuk.
  3. A krémhez a tojásokat egy kisebb lábasba tesszük, hozzákeverjük a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot, és a tejet, és csomómentesre keverjük.
  4. Gőz felett sűrű krémet főzünk belőle (kissé időigényes, de megéri).
  5. A zselatint a mazsoláról leszűrt, kevés rumba áztatjuk, majd pár perc múlva a mikróban melegítve feloldjuk. Vigyázzunk arra, hogy ne forraljuk! A tojáskrémbe keverjük. Hagyjuk kihűlni.
  6. A Hulalából kemény habot verünk, és a kihűlt krémmel összeforgatjuk.
  7. A tortalap első lapját lefektetjük, erre kerül egy adagnyi krém, majd cukrozott gyümölcs, végül mazsola. Ráhelyezzük a következő tortalapot, és ugyanúgy járunk el, mint az első lapnál. Végül ráhelyezzük a sima tortalapot a tortára.
  8. Hulalából felvert  habot teszünk a tortára. Oldalt és felül is megkenjük, majd díszítjük. Ez lehet cukrozott gyümölcs, kakaópor, de ha maradt ki krém, akkor habnyomóval díszeket formázhatunk a tetejére. (Én aszalt szilvát tettem rá.)

     

    • sütési hőfok: 200°C
    • sütési mód: alul-felül sütés
    • tepsi mérete: 22 cm
    • elkészítettem: 6 alkalommal

    statisztika

    beküldve:
    tegnapi nézettség: 1
    össznézettség: 17 612
    elküldve: 1
    receptkönyvben: 159
    elkészítve: 5/10
    Facebookon megjelent: -

    szakács

    Szikra

    Mióta szakács: 2010.09.12.
    7 recept

    receptjellemzők

    konyha: magyar
    szezon: bármikor
    nehézség: könnyű
    szakács elkészítette: sokszor készített receptek
    kategória: torta
    receptverseny: Hulala receptverseny
    kalória: magas
    elkészítési idő: 60-120 perc
    fogás: desszert
    adag: 8 főre

    egyéb elnevezések

    oroszkrémtorta hulalával, habos oroszkrémtorta

    Hozzászólások (3)

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    614
    tojás 5 db
    cukor 5 ek
    finomliszt 5 evőkanál
    sütőpor 1 késhegynyi
    tojás 5 db
    tej 4 dl
    cukor 15 dkg
    vaníliás cukor 1 csomag
    vaníliás pudingpor 2.5 ek
    zselatin 3 dkg
    növényi tejszín 4 dl
    kandírozott narancshéj 5 dkg
    kandírozott ananász 5 dkg
    kandírozott meggy 10 dkg
    mazsola 5 dkg
    rum 0.5 dl
    növényi tejszín 2 dl
    mazsola 10 dkg