r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Miss Sweetly konyhájából

Miss Sweetly
Orosz krémtorta Miss Sweetly konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

638
Kalória
12.5g
Fehérje
75.1g
Szénhidrát
32.1g
Zsír
132.6g
Víz
232.2g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
43.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 638 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5106 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 191 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    132.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 638 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    257.2 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4349.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1499 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1468 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    600.6 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1061.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    1044 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2383 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    690 micro
  • β-crypt
    466 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1994 micro
Összesen 5106 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A rumba áztassuk be a mazsolát. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral. A lisztet lassan hozzákevergetjük, és belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 170 fokon 25 percig sütjük. A formában hagyjuk rövid ideig (5 perc), majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
  3. A tejből, cukorból és a pudingporból pudingot főzünk, majd lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a pudingba keverjük. Hozzáadjuk a narancs reszelt héját és a fél narancs levét.
  4. A piskótát három részre vágjuk, rétegenként megtöltjük a krémmel, és a rumba áztatott mazsolával megszórjuk. A tetejére és oldalára rákenjük a maradék tejszínt.
  5. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal, kandírozott narancsdarabkákkal és csokidarával.
  6. Hűtőben pihentetjük legalább 1 órát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Már rég terveztem, hogy elkészítem az Orosz krémtortát, a neten keresgéltem, de nem találtam nekem tetsző receptet hozzá. Ezt a receptet egyik édességes könyvemben találtam, és úgy gondoltam, ez lesz a megfelelő. Nem émelyítően édes, és nagyon finom tortám lett.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...