Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oroszkrém jellegű torta

Oroszkrém jellegű torta
Oroszkrém jellegű torta
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon könnyű, nem túl édes torta. Nagyon könnyű citromtortát csinálni belőle, 1 citrom helyett 2-t rakunk bele.
A tejszínhabot érdemes hűtőbe rakni a felhasználás előtt, mert akkor keményebb habot kapunk.

hozzávalók / 12 adag

A 6 tojásos kakaós piskótához

A krémhez

A díszítéshez ízlés szerint

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. (Én körberajzolzom a formát, illetve egy csíkot vágok az oldalába.)
  2. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a porcukor felét. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A fehérjét a maradék porcukorral kemény hebbá verjük.
    Ezt a három keveréket óvatosan összeforgatjuk, vigyázva, hogy a tojáshabot ne törjük össze.
  3. A masszát beleöntjük a formába, elegyengetjük a tetejét.
  4. Tűpróbáig sütjük.
  5. Ha kész, lisztezett deszkára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, éa hagyjuk kihűlni.
  6. A krémhez összekeverjük a tejfölt a habfixálót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a cirtom héját és levét.
  7. A tejszínt egy külön tálba kemény habbá verjük, majd az előbbi masszához óvatosan hozzákeverjük.
  8. A kihűlt piskótát három lappá vágjuk, de ha ügyesek vagyunk, lehet négyet is csinálni.
  9. Megtöltjük a krémmel, ügyelve arra, hogy hagyjunk az oldalára, tetejére, illetve a díszítéshez is.
  10. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy jól megdermedjen a krém.
  11. Díszíthetjük fekezeszederrel vagy csokiforgáccsal, csak a fantázia szab határt.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 954
elküldve: 1
receptkönyvben: 108
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kertészné Ági

Mióta szakács: 2010.12.30.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

krémes-habos torta, krémes kakaós piskótatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kertészné Ági
Kertészné Ági / Kertészné Ági Thu, 2011-12-22 18:09

Kinek ízlése szerint adagolható a citrom. Nekem majdnem sikerült átesnem a ló másik oldalára. Ezóta megcsináltam párszor. Díszítésként a maradék kimaradt krémhez pár csepp ételfestéket tettem és máris mutatósabb lett.

311
tojás 6 db
porcukor 6 ek
rétesliszt 5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 késhegynyi
tejföl 5 dl
habfixáló 2 csomag
porcukor 12 ek
vaníliás cukor 2 csomag
citrom 1 db
növényi habtejszín 0.5 l
szeder 25 dkg
csokoládéforgács 1 ek