r
Nosalty Logó

Oroszkrémtorta

Panyitimi
Oroszkrémtorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A 2 db kerek piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

607
Kalória
15.3g
Fehérje
52.4g
Szénhidrátok
37.5g
Zsír
133.2g
Víz
367.2g
Koleszterin
1.9g
Rost
28g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 2 db kerek piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 2 db kerek piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 2 db kerek piskótalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 239 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    133.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.3 g

Zsír

  • Összesen
    299.6 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4736.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    2035 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.1 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1065.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2885 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    1877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2847 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2997 micro
Összesen 4838 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

A 2 db kerek piskótalaphoz

  1. A mazsolát a torta elkészítése előtt 1-2 órára arumba áztatjuk.
  2. Piskótalap:
  3. A tojásokat különválasztjuk két keverőtálba.
  4. A tojások sárgáját 6 ek cukorral simára, szinte tejfölszerűre keverjük.
  5. Hozzáadunk egy kevés vaníliás cukrot (használhatjuk vaníliarúd kikapart belsejét is).
  6. A liszthez hozzákeverjük a sütőport és kanalanként adagolva, szitálva a tojásos cukorhoz adjuk.
  7. Végül a tojásfehérjéből kemény habot verünk és lazán a lisztes masszába forgatjuk.
  8. 180 fokon kb. 20 perc alatt elkészül. (Sütés közben a sütőajtót kinyitni tilos, mert a hőingadozástól a piskóta összeesik.)
  9. Amikor elkészült, a lapot félbevágjuk.
  10. Két lapot sütünk, mert így lesz szép magas tortánk.
  11. Krém:
  12. A tejszínt kemény habbá verjük.
  13. Hozzáadjuk a két pudingport, a 2 ek cukrot és a rumba áztatott mazsolát, epret, ananászt.
  14. Amennyiben nem találjuk elég keménynek a habot, a zselatint a vízben feloldjuk és ezt is hozzákeverjük.
  15. 20 percre a fagyasztószekrénybe tesszük.
  16. Ha megfelelő állagú, a piskótalapok közé kenjük.
  17. Vékony rétegben a torta tetején is eloszlatjuk.
  18. Díszítés:
  19. A 200 ml tejszínt kemény habbá verjük és habzsákba töltjük.
  20. A torta tetejére tetszőleges formákat nyomunk atejszínhabból.
  21. Koktélcseresznyével és eperrel pettyezzük. (Használhatunk meg apró cukorgolyócskákat is.)
  22. A torta oldalát pirított mandulaforgáccsal díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 55 perc
  • Sütés ideje: 45 perc

Az egyik barátom kért meg, hogy édesanyja közelgő 50. születésnapjára készítsem el ezt a tortát. Nagy sikert aratott, és nagy meglepetést okozott. Nekem szintén nagy sikerélmény volt, és nagy megtiszteltetés is egyben :)

További receptek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hentesleves

Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...