Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oroszkrém jellegű torta Marcsi konyhájából

Oroszkrém jellegű torta Marcsi konyhájából
Oroszkrém jellegű torta Marcsi konyhájából
78 perc / előkészület: 30 perc főzés: 3 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát a mamám szülinapjára készítettem életemben először! Januárban volt a szülinapja, és gondoltam meglepem :) Szerencsére sikerült, nagyon ízlett mamikámnak :) Szintén nem egy olcsó kategóriájú torta, de ő érte bármit!!! :) Amikor ilyen tortákat készítek, előző nap csinálom meg mindig a piskótát. Így amikor eljön a "NAGY NAP", már csak össze kell állítani :) Ehhez a tortához a boltban is kapható, fagyasztott mirelit gyümölcsöt vettem, ami fél kg-os kiszerelésben van. Elég is volt szerencsére :) De bármivel lehet tölteni, díszíteni :)

hozzávalók / 10 adag

Tejszínízű krém készítése

Piskóta készítése

Összeállítás, díszítés

ajánlat

Szülinapra vagy bármilyen alkalomra :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tejszínízű puding készítése

  1. Megfőzzük a pudingot, ahogy szoktuk tejjel és cukorral.
  2. Ha kész, hűlni hagyjuk, de néha megkavarjuk, hogy ne bőrösödjön nagyon!

Piskóta készítése

  1. A sütőnket előmelegítjük, majd különválasztjuk a tojásokat.
  2. A sárgájához hozzáadjuk a kristálycukrot, és fehéredésig kavarjuk fakanállal vagy géppel.
  3. A fehérjét habbá verjük.
  4. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzákeverjük a sárgájához. Ezután óvatosan hozzákeverjük a habbá vert fehérjét is.
  5. A tortaformánkat kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kikenjük. (Én 24 cm átmérőjű formával szoktam dolgozni.) Ezután beleöntjük a masszát, és az előmelegített sütőbe rakjuk.
  6. 180 C-on sütjük 40-45 percig, majd 20-25 perc elteltével meg lehet nézni tűpróbával, hogy hogy áll a tésztánk.
  7. Ha megsült, kivesszük a formából és hűlni hagyjuk, majd 3 részre vágjuk.
  8. Előkészítjük a gyümölcsöket.

Összeállítás, díszítés

  1. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kívánt mennyiséget a kihűlt pudinghoz keverjük óvatosan, hogy a hab ne törjön. Olyan állagúra készíti mindenki a krémet, ami a neki megfelelő.
  2. Ezután a gyümölcsök egy részét nagyon óvatosan beleforgatjuk a krémünkbe úgy, hogy a gyümölcsök ne sérüljenek. A gyümölcsök másik részét félretesszük.
  3. Betöltjük a gyümölcsös krémünket a piskótalapokba, lehetőleg egyenletesen.
  4. A megmaradt gyümölcsökkel és tejszínhabbal bevonjuk, díszítjük a tortánkat.
  5. Tálalásig hűtőbe rakjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 650
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szarvasné Marcsi

Mióta szakács: 2011.05.23.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Szülinapi torta, tejszínízű pudingos torta, tejszínes torta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Sat, 2015-01-17 00:00

Kedves Marcsi!
Nagyon sok oroszkrém-torta recept van itt, biztos sok jó is van köztük, a tied a legszebb (nekem). A díszítése miatt mentettem elsősorban. Az eddigi bevált receptem is hasonló. Egy kérdés a 9 tojásból a piskótát egyszerre sütöd? Nekem a 6 tojásból készült piskótával tele lett a forma, ennyi bele sem férne.
Egy javaslat az egész tojásokat a cukorral kikeverve alaposan, hogy a tömege akkora legyen, mint amikor külön verjük habbá a fehérjét és adjuk hozzá a sárgáját. Majd hozzáadjuk lazán részletekben szitálva és lyukas kanállal belekeverve (nem géppel) a sütőporral elkevert lisztet, melynek 1/3-án étkezési keményítővel helyettesíthetjük, attól könnyebb lesz a piskótánk. Tökéletes lesz így is a piskóta. Aki egyszer kipróbálja így sütni többé nem választgatja szét a sárgáját, fehérjét és kevergeti külön.
üdv: Margó

babuka78
Szarvasné Marcsi / babuka78 Wed, 2015-01-21 15:06

szia kedves dadimami!
igen, egyszerre sütöttem a 9 tojásból egy kerek tortaformában! Köszi a javaslatodat, de mivel már több éve így sütöm a piskótát, így nem szeretnék változtatni rajta. Nekem így vált be, neked úgy, ahogy leírtad :)
Remélem, hogy azért kipróbálod, mégha a saját piskóta recepted alapján is csinálod meg :)
Üdv, Marcsi

dadimami
dadimami Thu, 2015-01-22 00:15

Kedves Marcsi!
Sajnálom, hogy nem érzel kedvet az egyszerűbb módszer kipróbálására, mivel csak nyerhetsz - mármint időt - vele, de szíved joga.
Azt viszont nem értem, hogy 9 tojásból a piskóta egyszerre hogyan fér a normál kerek tortaformába. Az én formám belső átmérője alul 24,5 cm, a tied nagyobb lenne? Lehet, hogy tájékozatlan vagyok és létezik nagyobb tortaforma is?
üdv: Margó

babuka78
Szarvasné Marcsi / babuka78 Fri, 2015-01-23 12:12

Kedves dadimami!
Köszönöm a kedvességed :) Belefér, hidd el és meg is sül szépen a piskóta! :)
Ma készítek újra tortát, mert megint eltelt egy év és ismét mama szülinapjára sütöm :)
És szintén 9 tojásból... Konkrétan még nem tudom mivel lesz töltve, de a piskóta recept az a szokásos marad :)

dadimami
dadimami Sun, 2015-01-25 20:19

Kedves Marcsi!
Legközelebb kipróbálom a 9 tojásból, bár a sütőm (régi gázos) finoman szólva nem tökéletes, és hozzá a gáz csapnivaló minősége, legutóbb 20 perc után mertem kinyitnia sütőt és bizony így is besüppedt a piskóta közepe.
Ezzel már lehet, hogy elkéstem,de a csokoládés tejszínkrém nálunk nagyon bevált, a lehető legegyszerűbb és nagyszerű.
A nagy csokoládékönyvből származó recept. 1/2 liter habtejszínt felfőzünk 1 vanilia rúd kikapart belsejével, majd 15-20 dkg magasabb kakaótartalmú étcsokoládét elkeverünk benne, majd ha lehűlt hűtőbe tesszük 10-12 órára, ezután már csak habverővel kemény masszív habbá verjük. A recept 4 cl rumot is ír bele, de ha gyerek is eszik belőle, azt elhagyhatjuk. Mióta ezt a receptet ismerem ez "A CSOKIKRÉM" nálunk. Boldog születésnapot kívánok a mamának.
üdv: Margó

657
tejszínízű pudingpor 2 csomag
tej 6 dl
cukor 3 dkg
növényi habtejszín 1 l
finomliszt 9 evőkanál
tojás 9 db
cukor 9 ek
sütőpor 1 csomag
erdei gyümölcs mix 50 dkg
habtejszín 5 dl
kivi 2 közepes db
piros ribizli 5 dkg