r
Nosalty Logó

Oroszkrém jellegű torta Marcsi konyhájából

Szarvasné Marcsi
Oroszkrém jellegű torta Marcsi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tejszínízű krém készítése

Piskóta készítése

Összeállítás, díszítés

657
Kalória
13g
Fehérje
49.4g
Szénhidrát
44g
Zsír
84.1g
Víz
219.5g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
21.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tejszínízű krém készítése

Piskóta készítése

Összeállítás, díszítés

Összesen 657 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tejszínízű krém készítése

Piskóta készítése

Összeállítás, díszítés

Összesen 6558 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tejszínízű krém készítése

Piskóta készítése

Összeállítás, díszítés

Összesen 177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 657 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    440.2 g
  • Telített zsírsav
    337 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7853.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    2248 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    2588 mg
  • Nátrium
    2653 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    494 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    840.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2099 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    1394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2067 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2424 micro
Összesen 6558 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

Tejszínízű krém készítése

  1. Megfőzzük a pudingot, ahogy szoktuk tejjel és cukorral.
  2. Ha kész, hűlni hagyjuk, de néha megkavarjuk, hogy ne bőrösödjön nagyon!

Piskóta készítése

  1. A sütőnket előmelegítjük, majd különválasztjuk a tojásokat.
  2. A sárgájához hozzáadjuk a kristálycukrot, és fehéredésig kavarjuk fakanállal vagy géppel.
  3. A fehérjét habbá verjük.
  4. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd hozzákeverjük a sárgájához. Ezután óvatosan hozzákeverjük a habbá vert fehérjét is.
  5. A tortaformánkat kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kikenjük. (Én 24 cm átmérőjű formával szoktam dolgozni.) Ezután beleöntjük a masszát, és az előmelegített sütőbe rakjuk.
  6. 180 C-on sütjük 40-45 percig, majd 20-25 perc elteltével meg lehet nézni tűpróbával, hogy hogy áll a tésztánk.
  7. Ha megsült, kivesszük a formából és hűlni hagyjuk, majd 3 részre vágjuk.
  8. Előkészítjük a gyümölcsöket.

Összeállítás, díszítés

  1. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kívánt mennyiséget a kihűlt pudinghoz keverjük óvatosan, hogy a hab ne törjön. Olyan állagúra készíti mindenki a krémet, ami a neki megfelelő.
  2. Ezután a gyümölcsök egy részét nagyon óvatosan beleforgatjuk a krémünkbe úgy, hogy a gyümölcsök ne sérüljenek. A gyümölcsök másik részét félretesszük.
  3. Betöltjük a gyümölcsös krémünket a piskótalapokba, lehetőleg egyenletesen.
  4. A megmaradt gyümölcsökkel és tejszínhabbal bevonjuk, díszítjük a tortánkat.
  5. Tálalásig hűtőbe rakjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 3 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a tortát a mamám szülinapjára készítettem életemben először! Januárban volt a szülinapja, és gondoltam meglepem :) Szerencsére sikerült, nagyon ízlett mamikámnak :) Szintén nem egy olcsó kategóriájú torta, de ő érte bármit!!! :) Amikor ilyen tortákat készítek, előző nap csinálom meg mindig a piskótát. Így amikor eljön a "NAGY NAP", már csak össze kell állítani :) Ehhez a tortához a boltban is kapható, fagyasztott mirelit gyümölcsöt vettem, ami fél kg-os kiszerelésben van. Elég is volt szerencsére :) De bármivel lehet tölteni, díszíteni :)

További receptek

Métereskalács-torta

Az egyik legnagyobb közönségkedvenc édesség fogta magát és karácsony alkalmából tortaformába vágta magát! Semmivel sem több a macera, cserében nagyon szemrevaló, és még annál is ...

Rosanics Petra

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek