r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta AC Milan módra

NS
Orosz krémtorta AC Milan módra
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

465
Kalória
13.5g
Fehérje
71.6g
Szénhidrát
13.2g
Zsír
58g
Víz
207.8g
Koleszterin
272mg
Élelmi rost
63.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5567 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.1 g

Zsír

  • Összesen
    158.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7857.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1951 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    2653 mg
  • Nátrium
    2886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    859.5 g
  • Cukor
    763 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    695.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1766 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    545 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    1769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1751 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2943 micro
Összesen 5567 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétszedjük, különvesszük a fehérjét és külön a sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A cukrot a tojássárgákkal jól kikeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és a vízzel alaposan összedolgozzuk.
  3. Végül a tojásfehérjehabot kanalazzuk óvatosan bele.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformában kb. 25-30 percig sütjük.

A krémhez

  1. 6 egész tojást egy fémedénybe teszünk, hozzáadunk 20 dkg cukrot, 3 dl tejet és fél rúd vaníliát, majd az egészet egy olyan lábasba tesszük, amiben annyi víz van, hogy az edény, amit beleteszünk, beleérjen a vízbe, és így jó sűrűre főzzük, de közben állandóan kell keverni (az eredeti recept habverőt ír).
  2. A 2,5 dkg zselatint 1,5 dl tejbe belekeverjük, és addig melegítjük, amíg elolvad a zselatin (ne forrjon a tej!). Ha elolvadt a zselatin, beleszűrjük a krémbe.
  3. A tűzről levesszük és kevergetjük, míg ki nem hűl. Amikor már csak langyos, akkor hozzáadunk 3 dl kemény habbá vert tejszínt.
  4. Hideg helyre tesszük, és gyakran kevergetjük (ne álljon össze, de már kezdjen keményedni a krém), csak akkor tesszük a tésztába.
  5. Fondant bevonattal és ételfestékkel díszítjük ízlés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

A dekoráláshoz remek kézügyességen kívül kb. 60 dkg fondantra és ételszínezékre lesz szükség. A fekete szín előállításához én egy szem széntablettát porrá őröltem, és 2-3 csepp alkohollal feloldottam.

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek