Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Orosz krémtorta AC Milan módra

Orosz krémtorta AC Milan módra
Orosz krémtorta AC Milan módra
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A dekoráláshoz remek kézügyességen kívül kb. 60 dkg fondantra és ételszínezékre lesz szükség.
A fekete szín előállításához én egy szem széntablettát porrá őröltem, és 2-3 csepp alkohollal feloldottam.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétszedjük, különvesszük a fehérjét és külön a sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A cukrot a tojássárgákkal jól kikeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és a vízzel alaposan összedolgozzuk.
  3. Végül a tojásfehérjehabot kanalazzuk óvatosan bele.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformában kb. 25-30 percig sütjük.

Krém

  1. 6 egész tojást egy fémedénybe teszünk, hozzáadunk 20 dkg cukrot, 3 dl tejet és fél rúd vaníliát, majd az egészet egy olyan lábasba tesszük, amiben annyi víz van, hogy az edény, amit beleteszünk, beleérjen a vízbe, és így jó sűrűre főzzük, de közben állandóan kell keverni (az eredeti recept habverőt ír).
  2. A 2,5 dkg zselatint 1,5 dl tejbe belekeverjük, és addig melegítjük, amíg elolvad a zselatin (ne forrjon a tej!). Ha elolvadt a zselatin, beleszűrjük a krémbe.
  3. A tűzről levesszük és kevergetjük, míg ki nem hűl. Amikor már csak langyos, akkor hozzáadunk 3 dl kemény habbá vert tejszínt.
  4. Hideg helyre tesszük, és gyakran kevergetjük (ne álljon össze, de már kezdjen keményedni a krém), csak akkor tesszük a tésztába.
  5. Fondant bevonattal és ételfestékkel díszítjük ízlés szerint.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 838
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

niki911125

Mióta szakács: 2013.03.12.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fondant bevonatú orosz krémtorta, orosz krémtorta focidrukkereknek, fondantos orosz krémtorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

465
tojás 6 db
rétesliszt 6 púpozott ek
cukor 6 csapott ek
víz 6 evőkanál
1 csipet
sütőpor 1 csomag
tojás 6 db
cukor 20 dkg
tej 4.5 dl
vanília 1 db
zselatin 25 g
habtejszín 3 dl
cukorfondant 60 dkg
ételfesték 20 csepp