r
Nosalty Logó

Reneszánsz orosz krémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Reneszánsz orosz krémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínréteghez és a díszítéshez

A rétegek közé

Összesen 983 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínréteghez és a díszítéshez

A rétegek közé

Összesen 7853 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínréteghez és a díszítéshez

A rétegek közé

Összesen 212 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.6 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 983 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.5 g

Zsír

  • Összesen
    245.7 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9164.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    2530 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    3206 mg
  • Nátrium
    2750 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1204.5 g
  • Cukor
    734 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1540 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    2066 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    805 micro
  • β-crypt
    188 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3559 micro
Összesen 7853 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 212 Kcal

Hozzávalók

A piskótatésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínréteghez és a díszítéshez

A rétegek közé

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. A mazsolát legalább fél napra áztassuk be a rumaromába. Az őszibarackot alaposan csepegtessük le, majd kis0,5 x 0,5 cm-es darabkákra vágjuk fel.
  2. Első lépésként 6-6 tojásból két adat piskótát sütünk.( Egy-egy adag a 30 cm-es kör alakú tortaformához elég.) A két piskótalapot félbevágjuk, így végül négy rész vékony, kör alakú piskótalapot kapunk.
  3. A vaníliás krémhez a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és kb. 0,5 l tejjel csomómentesre keverjük. A másik 0,5 l tejet közben felforraljuk, majd amikor forr, hozzáadjuk a tojásos keveréket és sűrű krémet főzünk belőle. Amikor már langyosra hűlt a krém, hozzákeverjük a margarint, majd a két tojás keményre vert habját. Könnyű, mégis tartalmas krémet kapunk. (Persze akinek nincs kedve ennyit macerázni a krémmel, az nyugodtan elkészítheti a krémet pudingporból is.)
  4. A tejszínes réteghez és a díszítéshez a habtejszínt felverjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval.
  5. Összeállítás: az első lapot megkenjük a vaníliás krém felével, és megszórjuk a darabolt őszibarack felével. Egy piskótalapot helyezünk rá, majd azt vékony rétegben megkenjük tejszínhabbal, és megszórjuk a lecsöpögtetett rumos mazsolával. Annyit hagyjunk meg a mazsolából, hogy a tetejére jusson díszítésnek. A tejszínes rétegre ismét piskótalapot teszünk, majd megkenjük a maradék vaníliakrémmel és rászórjuk a maradék barackot és végül zárjuk az újabb piskótalappal. Ezt követően az egész tortát átkenjük tejszínhabbal,és díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x10
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 272
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 61293
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 27.

Ajánló

Fantázia dolga, hogyan fejezzük be a tortát, de a mazsolát azért ne hagyjuk le róla. Javasolom még a szeletelt és enyhén megpörkölt mandulát, nagyon kellemes ízhatása lesz és fantasztikusan finom az illata is.

Receptkategóriák

Unokahúgom születésnapjára nővérem rendelte tőlem, mondván, hogy amit a cukrászdákban lehet manapság kapni, az nagyon mű. Hát én elkészítettem azt a változatot, ahogyan még a '80-as években készítették, külön a krémes és külön a tejszínes réteget! Nem használtam semmilyen plusz zselésítő, tartósító anyagot, kivéve a tejszínnél, de az állag miatt ez elengedhetetlen. Valóban nagyon jól sikerült, el is kopott :) A torta 16 főre elég, az adagoknál 2 szeletet számoltam fejenként, de elég tartalmas ahhoz, hogy 16 ember jól lakjon vele. 

Hozzávalók

A piskótatésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínréteghez és a díszítéshez

A rétegek közé

Címlapról ajánljuk

További cikkek