r
Nosalty Logó

Reneszánsz orosz krémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Reneszánsz orosz krémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínréteghez és a díszítéshez

A rétegek közé

Összesen 983 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínréteghez és a díszítéshez

A rétegek közé

Összesen 7853 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínréteghez és a díszítéshez

A rétegek közé

Összesen 212 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.6 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 983 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.5 g

Zsír

  • Összesen
    245.7 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9164.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    2530 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    3206 mg
  • Nátrium
    2750 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1204.5 g
  • Cukor
    734 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1540 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    2066 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    805 micro
  • β-crypt
    188 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3559 micro
Összesen 7853 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 212 Kcal

Hozzávalók

A piskótatésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínréteghez és a díszítéshez

A rétegek közé

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. A mazsolát legalább fél napra áztassuk be a rumaromába. Az őszibarackot alaposan csepegtessük le, majd kis0,5 x 0,5 cm-es darabkákra vágjuk fel.
  2. Első lépésként 6-6 tojásból két adat piskótát sütünk.( Egy-egy adag a 30 cm-es kör alakú tortaformához elég.) A két piskótalapot félbevágjuk, így végül négy rész vékony, kör alakú piskótalapot kapunk.
  3. A vaníliás krémhez a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és kb. 0,5 l tejjel csomómentesre keverjük. A másik 0,5 l tejet közben felforraljuk, majd amikor forr, hozzáadjuk a tojásos keveréket és sűrű krémet főzünk belőle. Amikor már langyosra hűlt a krém, hozzákeverjük a margarint, majd a két tojás keményre vert habját. Könnyű, mégis tartalmas krémet kapunk. (Persze akinek nincs kedve ennyit macerázni a krémmel, az nyugodtan elkészítheti a krémet pudingporból is.)
  4. A tejszínes réteghez és a díszítéshez a habtejszínt felverjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval.
  5. Összeállítás: az első lapot megkenjük a vaníliás krém felével, és megszórjuk a darabolt őszibarack felével. Egy piskótalapot helyezünk rá, majd azt vékony rétegben megkenjük tejszínhabbal, és megszórjuk a lecsöpögtetett rumos mazsolával. Annyit hagyjunk meg a mazsolából, hogy a tetejére jusson díszítésnek. A tejszínes rétegre ismét piskótalapot teszünk, majd megkenjük a maradék vaníliakrémmel és rászórjuk a maradék barackot és végül zárjuk az újabb piskótalappal. Ezt követően az egész tortát átkenjük tejszínhabbal,és díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x10
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 152
  • Össznézettség: 58256
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 27.

Ajánló

Fantázia dolga, hogyan fejezzük be a tortát, de a mazsolát azért ne hagyjuk le róla. Javasolom még a szeletelt és enyhén megpörkölt mandulát, nagyon kellemes ízhatása lesz és fantasztikusan finom az illata is.

Receptkategóriák

Unokahúgom születésnapjára nővérem rendelte tőlem, mondván, hogy amit a cukrászdákban lehet manapság kapni, az nagyon mű. Hát én elkészítettem azt a változatot, ahogyan még a '80-as években készítették, külön a krémes és külön a tejszínes réteget! Nem használtam semmilyen plusz zselésítő, tartósító anyagot, kivéve a tejszínnél, de az állag miatt ez elengedhetetlen. Valóban nagyon jól sikerült, el is kopott :) A torta 16 főre elég, az adagoknál 2 szeletet számoltam fejenként, de elég tartalmas ahhoz, hogy 16 ember jól lakjon vele. 

Hozzászólások (11)

kivike

Gratulálok, igazi m?alkotás! Biztosan nagyon finom, recept mentve:) Ami nagyon tetszik, hogy nem egy 5 tojásos piskótát kell négyfelé vágni, ahogy általában a receptekben írják.

Debmo

Köszi a hozzászólást és az elismerést. Teljesen igazad van, mert kevés tojásból készült piskótát szerintem képtelenség három-négy fele elvágni. Ezért is gondoltam, hogy nem fogok vele küszködni, megér két-három tojással többet az, hogy valóban valami finomat alkosson az ember lánya :) Igaz, súlya is volt rendesen :) Még egyszer köszi, remélem elkészíted majd.

OsztriGa

A hozzávalók között hulala van, gondolom Te nem azzal készítetted...80-as évek hangulatához, és repertoárjához ragaszkodva. Üdv.: T.

Debmo

A torta közepében lév? krém állati tejszínb?l készült, viszont a hulalával készítettem a díszítést, mivel a családban van tejérzékeny, ezért ? csak a piskótáját kapta a küls? díszítéssel együtt. Egyébként valóban teljesen más az íze az állati tejszínnel és valóban az a reneszánsz benne. Remélem kielégít? volt a válasz. Szép napot :)

Márti

Gratulálok! Nagyon szép, gusztusos, és biztosan finom is. Most egy kicsi fogyókúra jár nekem, aztán, mivel mentettem a receptet, el fogom készíteni! Szép estét: Márti

Debmo

Szia Márti! Köszönöm a hozzászólásod, remélem hamar túl leszel a "megpróbáltatásokon" és akkor elkészíted. Szép napot!

Törölt felhasználó

A hulala magában is egy borzalom (már elnézést), de abba nem kell habfixáló. Sokkal jobban illene a leírásba egy felforralt majd jól leh?tött tejszín (a nagyon maximalistáknak bele egy kis habfixáló). Tudom, h ki akartad hagyni a plusz anyagokat, de a habfiyáló fele olyan káros sincs, mint a hulala. Ett?l eltekintve jó :)

Debmo

Egy korábbi hozzászólásban már fejtegettem, hogy miért is használtam hulalát, gondolom ezért nem veszi senki a fejemet :) sajnos élnek tejfehérje érkények a világban, köztük egy a családban is. Szerintem készítsd el hagyományos tejszínnel és akkor mondj valami értékítéletet :) Szép napot.

Boribon

Nyamm! Vegre egy oroszkrem pudingpor nelkul! Csak azt a mondtatot ne fuzted volna hozza a 3. pont vegen.. Akinek nincs kedve macerazni, ne susson oroszkremet! Hulala egyaltalan nem szukseges, az igazi tejszin (= 45-50% zsirtartalmu) siman megall!

Debmo

És még egyszer utoljára a Hulaláról: nem bírja a sógorom és mivel a kedves feleségének készült a torta és mivel hozzájuk voltunk hivatalosak vendégségbe, elég tapló dolog lett volna t?lem, ha rá abszolut nem gondolván a tortából még egy falatot sem ehetett volna.

Debmo

És végül lezárva a hulala és a pudingpor körüli ?rületes vitát: mindenki használja alkotói szabadságát. Én megadtam az én "hagyományos" receptemet, amiben a hozzávalókat mindenki használja kedve, ízlése és bels? szerveinek teherbírása szerint. :) Remélem azzal már senki nem jön, hogy egyébként meg mennyire hízlaló!!!

esz-ter

Nagyon jó recept, elkészítettem párom szülinapjára, s csak minimális változtatásokat tettem rajta. A vaníliakrém pedig tökéletes lett ezekkel az arányokkal! Én is Hulalát használtam, mert nekem bejön a növényi alapú tejszín. Köszi a pontos leírást! :-)

Debmo

Szia Eszter! Nagyon örülök, hogy tetszett a recept, valamint hogy ízlett is. Valamint köszönöm az elismerést, igazán nagyon jól esett. További jó f?zögetést-sütögetést neked, szép napot :)

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm a receptet! Angliában élünk, és a barátaink (kis)lányának a születésnapjára sütöttem meg, mert itt égen-földön nincs ilyen torta, amúgy meg bármelyik itteni ehetetlen. Neki meg ez a kedvence, az orosz krém! Szóval akkora boldogságot okoztam vele, hogy megérte megcsinálni! Nagyon jó recept, mindenkinek ajánlom!

Debmo

Szia! Köszönöm a dicsér? szavakat, igazán jól esett. Köszönöm, hogy elkészítetted a sütit és nagyon örülök, hogy igazi boldogságot tudtál okozni vele. Üdv, Szép napot :)

mezsofesz

Elkészítettem a páromnak születésnapjára! Imádtuk, hatalmas sikere volt!!! Nagyon jó recept, tökéletes! Köszönöm, hogy megosztottad!

Debmo

Nagyon örülök, hogy ennyire tetszett és ízlett, köszönöm, hogy elkészítetted :)

jajoneb

Szia Debmo! Keresgéltem a receptek között, anyukámnak lesz a születésnapja a hétvégén és gondoltam, hogy egy orosz krém tortát fogok sütni. És kinek a receptjére bukkantam? Mentettem is rögtön és ezt fogom sütni. Annyi változtatásra gondoltam, hogy az ?szibarack és mazsola helyett másfajta aszalt gyümölcsöket fogok használni, mert válogatós bandám egyiket sem szereti. Falatozás közben majd gondolunk rád!

Debmo

Megtiszteltetésnek veszem, hogy elkészíted a receptemet, remélem ízleni fog. Biztos nem rontja el az aszalt gyümölcs, de azért a mazsola nélkül szinte elképzelhetetlen. Persze ízlés dolga, kinek-mi ízlik. Jó hétvégét, anyukádat Isten Éltesse Sokáig. Üdv.

kkrisztina78

Szia! Nem írnád le, hogy pontosan hogy kell elkészíteni a piskótát? Vére egy jó recept. :) Köszönöm!

Debmo

Szia Kriszta! Én nem a cukrászpiskótát szoktam sütni, hanem a hagyományos "otthonit". A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem (fehéredésig, azaz egész világosra), majd hozzáadom a lisztet és a süt?port és összekeverem. Legvégül hozzáadom a tojásfehérjék keményre vert habját. El?bb a hab egyharmadával alaposan átforgatom, majd a kétharmad fehérjét már óvatosan forgatom hozzá. Remélem tudtam segíteni, nekem ez a recept vált be. Még annyit, ha nagyon s?r? lenne a tészta, akkor egy-két ev?kanál vízzel lehet hígítani, de ezt még akkor kell megtenni, amikor még a fehérjét nem keverted hozzá. Igazából erre nem tudok pontosabb meghatározást adni, ugyanis attól függ, hogy mekkora tojásokat használsz. Nem mindegy, hogy a kimért lisztet és a cukrot S-es, vagy L-es tojásokhoz adod, nem ugyan az az eredmény. Ezért is kell egy kicsit ráérezni a dologra. Remélem eléggé érthet? voltam :) Sok sikert kívánok a sütögetéshez, szép napot!

Hozzávalók

A piskótatésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínréteghez és a díszítéshez

A rétegek közé

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az egekbe szökik egy alapzöldségünk ára

Sajnos nem áll meg az élelmiszerek árának emelkedése: egyre több termék lassan a nehezen megfizethető kategóriába kerül. Ez történt most a szinte mindennaposan fogyasztott zöldséggel, a krumplival is.