r
Nosalty Logó

Hamis orosz krémtorta Meloka konyhájából

NS
Hamis orosz krémtorta Meloka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

779
Kalória
17.4g
Fehérje
97.2g
Szénhidrát
36g
Zsír
37g
Víz
145.5g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
51.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 779 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 9351 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 266 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 779 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.3 g

Zsír

  • Összesen
    431.9 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    142 g
  • Koleszterin
    1746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6652.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    1541 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    740 mg
  • Foszfor
    2397 mg
  • Nátrium
    1578 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1166.8 g
  • Cukor
    621 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    443.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    1499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1859 micro
Összesen 9351 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta:
  2. A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük.
  3. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az olaj teljesen elkeveredik a fehérjében.
  4. Végül kanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, hogy a hab ne törjön meg. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a tészta felét, elsimítjuk, és aranybarnára sütjük.
  5. Mikor kész, kiborítjuk fejjel lefelé, lisztezett asztalra, majd kisütjük a másik felét is. Sütőpapírral bélelt tepsiben is süthetjük.
  6. Mikor kész a 2. lap is, és kihűlt az is, akkor mindkét lapot kettévágjuk, így lesz 4 piskótalapunk.
  7. Krém:
  8. A hamis sárga krémhez a pudingport 2 dl tejjel csomómentesre keverjük.
  9. A maradék tejet feltesszük főni a Bourbon vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Amikor felforr, a csomómentes pudingpor-péppel sűrű krémet főzünk belőle.
  10. Hagyjuk hűlni. Közben 10 dkg cukrozott gyümölcsöt rumba vagy higított rumaromába áztatunk.
  11. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk, picit állni hagyjuk, hogy megduzzadjon, felmelegítjük, hogy folyós legyen. Forralni nem kell, sőt nem is szabad. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  12. A tejszínből 3,5-4 dl-nyit kemény habbá verünk.
  13. A kihűlt sárga krémbe nagy mozdulatokkal belekeverjük a tejszínhabot, majd belecsorgatjuk a zselatint. Ha nagyon szeretjük a rumos ízt, akkor egy kevés rum is kerülhet bele. A lényeg, hogy mindezt gyorsan csináljuk, mert a zselatin elkezd megkötni.
  14. A krém 1/3-ával megkenjük az alsó piskótalapot. Megszórjuk a cukrozott gyümölcs felével, mehet rá a 2. piskótalap.
  15. Ismét krém és gyümölcs, majd a 3. piskótalap. Ezt is megkenjük krémmel, rá az utolsó lap, arra is krémet kenünk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  16. Másnap felverjük a maradék tejszínt, és a karimából kiszedett torta oldalát megkenjük vele, aprított mogyoróval, mandulaforgáccsal vagy darált dióval panírozzuk.
  17. A torta tetejére habrózsákat nyomunk, és a megmaradt 5 dkg cukrozott gyümölccsel díszítjük vagy gumimacikkal, a fantáziánkra van bízva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Anyukám keresztlányának szülinapjára kellett megsütnöm, hát nem kell mondani, hogy amit ők vettek a cukrászdából tortát, közel nem volt olyan szép, mint amit én készítettem. Nevettünk is azon, hogy az enyém kiröhögi a cukrászdai tortát. Azt sem kell mondani, hogy melyik torta fogyott el hamarabb.:)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...