r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Zuzmara konyhájából

Zuzmara
Orosz krémtorta Zuzmara konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Díszítéshez

701
Kalória
14.8g
Fehérje
64.7g
Szénhidrát
40.5g
Zsír
127.6g
Víz
291g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
43g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Díszítéshez

Összesen 701 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Díszítéshez

Összesen 4206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Díszítéshez

Összesen 217 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    127.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 701 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    243.2 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4911.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1555 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1740 mg
  • Nátrium
    1337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    388.3 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    765.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    975 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 4206 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgájákat simára keverjük a cukorral.
  2. A csipet só társaságában kemény habbá verjük a fehérjéket.
  3. A cukros tojáshoz szitáljuk hozzá a lisztet a sütőporral, majd ha simára kevertük, akkor óvatos, de gyors mozdulatokkal keverjük hozzájuk a habot is.
  4. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy kerek tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele ezt a keveréket, utána rakjuk be a sütőbe. Tűpróbáig sütjük.
  5. A kész piskótát 3 lapba vágjuk. Én amit felső lapnak szántam, nem kereken hagytam, hanem virágot vágtam belőle, hogy a széle a tortának a díszítés után hullámos legyen és ne kerek!

Hozzávalók a krémhez

  1. A pudingot a tejjel és a cukorral elkeverjük simára, majd lassú tűzőn sűrűre főzzük. Ízesítjük vaníliás cukorral, rummal, és beleszórjuk a mazsolát.
  2. A tejszínhabot kemény habbá verjük.
  3. A zselatint fél deci vízben feláztatjuk, melegítsük fel, majd a kemény habbá vert tejszínbe óvatosan beleforgatjuk, ezután összekeverjük a kihűlt vaníliás krémmel.
  4. Az első tortalapot fektessük sütőpapírral bélelt tortakarikába, simítsuk rá a krém harmad részét, majd hasonló módon járjunk el a második lappal is. Tegyük rá a harmadik lapot, kenjük meg krémmel, és tegyük hűtőbe néhány órára, hogy megkeményedjen. Végül a tortakarikát húzzuk le róla, és tegyük tortatálra.

Díszítéshez

  1. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint feloldjuk kevés vízben, majd hozzáadjuk a tejszínhez.
  2. A tejszínt három részre osztjuk, és mindegyiket kevés ételfestékkel óvatosan beszínezzük (sárga, piros, kék). (Ha valaki nem szeretné színesen, persze akkor az ételszínező elhagyható, és nem kell három részre osztani a tejszínt, én a pirosat direkt csak rózsaszínűre csináltam.) Majd csillagcsöves habzsákba rakjuk. Ezzel díszítjük az oldalát és a tetejét.
  3. A marcipánt három felé osztjuk, és az ételfestékkel beszínezzük, majd apró virágokat formázunk belőle. Ezeket tetszés szerint a cukorgyöngyökkel együtt felrakjuk a tortára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Az egyik kedvenc tortám volt gyerekkoromban is az Oroszkrém torta! Egy kis színt szerettem volna belevinni, hogy ne a hagyományosan megszokott fehér színe legyen, így született meg ez a kis színeske! ))))

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...