r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta Vircsikétől

Vircsike
Orosz krémtorta Vircsikétől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskót

Krém

Díszítés

861
Kalória
20.9g
Fehérje
107.9g
Szénhidrát
39g
Zsír
129.2g
Víz
562.7g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
81.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskót

Krém

Díszítés

Összesen 861 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskót

Krém

Díszítés

Összesen 5164 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskót

Krém

Díszítés

Összesen 238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1244 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 861 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    234 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    3376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7463.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    2145 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    2848 mg
  • Nátrium
    2011 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    647.6 g
  • Cukor
    492 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    775.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2386 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    682 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    2250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2335 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2873 micro
Összesen 5164 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

Piskót

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. Először is a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral vagy az aromával habosra összekeverjük. A fehérjéket pedig keményre felverjük.
  3. Egy másik tálba kimérjük a 8 ek lisztet, és összekeverjük a sütőporral.
  4. A tojásfehérjét és a sárgájás krémet óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk, és kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
  5. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és az oldalát megkenjük margarinnal. A tésztát beleöntjük, és betoljuk a sütőbe. Kb. 30 percig sütjük, de ellenőrizzük tűpróbával.
  6. Ha kész, kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk.

Krém

  1. Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet. Forraljuk fel a tejet a vaníliás cukorral. És a mazsolát beáztatjuk a rumba vagy a rumaromába.
  2. Az 5 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral és a kissé kihűlt cukros tejet hozzáöntjük, majd vízgőz felett sűrű krémmé főzzük. Ha elérte a megfelelő sűrűséget, hozzáadjuk a zselatinfixet, majd párszor átkeverve teljesen kihűtjük.
  3. Kemény habbá verjük a tejszínt, hozzákeverjük a már teljesen kihűlt tojásos krémet, illetve a mazsolát, és a hűtőbe tesszük dermedni egy kicsit.

Díszítés

  1. Miután a krém megdermedt, betöltjük a tortát. A krémet úgy osszuk el, hogy a torta tetejét is a krémmel vonjuk be.
  2. A torta oldalát pedig a kemény habbá vert tejszínnel.
  3. A maradék krémből nyomózsák segítségével kis krémkupacokat nyomunk, majd mindegyikbe egy-egy szem mazsolát ültetünk.
  4. A tortát hűtőbe tesszük, és ott is hagyjuk legalább 4-5 órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Anyukám is és a Párom is nagyon szeretik az édességet, pláne, ha egy krémes-habos sütiről van szó. A Párom jó pár napja "rágta" a fülem, hogy csináljak már valamilyen sütit, de kikötötte, hogy habos legyen. Gondolkodtam-gondolkodtam, és megcsináltam életem első Orosz krémtortáját, méghozzá úgy, ahogy Anyu is szokta.

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...